INGREDIËNTEN
-
Zwarte rijst 150 gram
-
Komkommer 1/4 komkommer, in dunne reepjes
-
Hummus 50 gram
-
Avocado 1/2 stuks, in dunne reepjes
-
Nori vellen 6 stuks
-
Sesamzaadjes 1 eetlepel
-
Rode paprika 1/4 stuks, in hele dunne reepjes
Een echt fusion recept, vooral lekker in vega sushi met komkommer, avocado en zeewier. Eigenlijk betekent ‘fusion’ niets anders dan het combineren van twee verschillende kookstijlen, waarmee vaak een crossover tussen een Oosterse en Westerse keuken wordt bedoeld. Deze sushi met hummus is duidelijk een combi van twee verschillende keukens, die ik zelf nog nooit eerder gezien of geproefd had. Het leek me wel een geinig idee en eerlijk gezegd vond ik het resultaat verrassend geslaagd. In veel keukens (curry’s, rijstschotels) wordt rijst gecombineerd met peulvruchten, en aangezien hummus wordt gemaakt van kikkererwten is dat hier ook het geval. Ik zou zeggen: probeer het!
Met dit recept maak je ongeveer 6 rollen sushi, genoeg voor 3-4 personen. Omdat sushi rollen een handeling is die je even onder de knie moet krijgen, doe ik in dit sushi recept voor hoe moet, met een stappenplan voor het rollen van sushi in foto’s.
Pssst: ik gebruik biologische zwarte rijst in dit recept, omdat dat weer eens iets anders is én omdat het meer voedingsstoffen schijnt te bevatten dan gewone witte rijst. Kijk hieronder bij de Food Deals voor verkoopinfo!
Pssst 2: probeer ook eens zelf hummus te maken! Klik hier voor mijn basis hummus recept.
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de komkommer, paprika en avocado in dunne reepjes, zodat je ze straks goed in de sushirollen kunt verwerken.
Leg een vel zeewier op een matje van bamboe (of een stukje aluminiumfolie). Schep er een paar eetlepels rijst op en druk aan. Zorg dat de rijst de onderste helft van het zeewier bedekt, in een horizontale rechthoek. Schep 1/6e van de houmous op elke rol. Spreid uit over de rijst.
Leg de groenten horizontaal op de rijst. Zorg dat ze een mooie lijn vormen. Bedenk dat je de sushi straks van je af rolt, en dat elk stukje natuurlijk groenten in het midden moet hebben.
Rol de sushirol van je af (kijk hier voor nog duidelijker aanwijzingen voor het rollen van sushi!). Plak het buitenste randje van het zeewiervel vast door je vingers in een beetje water te dopen en daarmee over het vel te strijken. Nu is je sushirol klaar!
Snijd de rol in kleine stukjes.
Serveer met sojasaus en wasabi.
SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Zwarte rijst 150 gram
-
Komkommer 1/4 komkommer, in dunne reepjes
-
Hummus 50 gram
-
Avocado 1/2 stuks, in dunne reepjes
-
Nori vellen 6 stuks
-
Sesamzaadjes 1 eetlepel
-
Rode paprika 1/4 stuks, in hele dunne reepjes
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Hoi. Ik zie alleen wat roods in de sushi wat ik niet terug zie in het recept. Wat is dat?
Hai Najla,
Dat zijn dunne reepjes paprika! Die had ik inderdaad niet bij de ingrediënten gezet – ik zal het meteen even toevoegen. Thanks! 🙂