Je kunt voor dit recept van Cooksmarts ook een andere witvis gebruiken dan tilapia: kabeljauw is bijvoorbeeld ook een goed idee. Oh, het is trouwens ook bijzonder kindvriendelijk. Net vissticks, maar dan lekkerder.
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine, met een blender of in een vijzel. In een sterke plastic zak doen en erop slaan met koekenpan werkt ook prima. Maal (of sla) tot de amandelen een fijn kruim vormen. Doe de amandelkruim in een diep bord.
Sla het ei los in een diep bord met een eetlepel water. Zet een derde diep bord klaar voor het maïsmeel en meng dat met een beetje peper en zout.
Smelt de helft van de kokosolie in een koekenpan. Paneer 2 visfilets per keer: dip de vis eerst in het bloemmengsel (beide kanten!), dan in het eimengsel, dan in het amandelmengsel. Leg de filets in de pan en bak ze aan beide zijden ongeveer een minuut. Zijn je filets dikker dan 5 cm? Bak ze dan 1,5 – 2 minuten aan elke kant. Herhaal met de laatste twee visfilets.
Eet met boontjes of een salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties