logo
220914132213R151Image.jpg
INGREDIËNTEN

Wist je dat het Voedingscentrum adviseert om 200 gram groenten per dag te eten, maar dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 500 gram groenten per persoon per dag adviseert? De meeste Nederlanders komen niet eens aan de 200 gram, dus neemt het voedingscentrum dit advies niet over, bang dat niemand hun adviezen meer serieus neemt! Toch bereik je sneller de 500 gram dan je denkt. Zorg voor grotere porties groenten bij je avondeten, lunch met een salade van verschillende groenten en eet tussendoor vaker groenten (bijvoorbeeld komkommer, tomaat, wortel, radijsjes, bleekselderij, paprika, etc). 

 

Dit recept zit bommetje vol met groenten, en staat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel. Het recept is goed voor 2 personen.

Kook de eieren naar wens tot een hard of zacht gekookt ei. Afhankelijk van je eiwitbehoefte bereid je 2 of 4 eieren.

 

Kook de zilvervliesrijst totdat deze gaar is. Als je koolhydraatarm wilt eten, bereid dan minder rijst dan als je ’s avond nog cardiotraining gaat doen.

 

Wok de diepvriesgroenten totdat ze gaar, maar nog wel knapperig zijn.

 

Verwarm de tomatenpuree naar wens. Kies voor tomatensaus uit een glazen pot of pak; vermijd producten uit blik vanwege de aanwezigheid van BPA.

 

Maak de borden op met een mengsel van rijst en wokgroenten. Leg er een gekookt eitje bij en garneer met de tomatensaus en strooi naar wens sesamzaad over de maaltijd.

 

Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties