INGREDIËNTEN
-
Eieren 4 stuks
-
Gerookte zalm 150 gram
-
Groene asperges 10 - 16 stuks (tips)
Eventueel
-
Avocado 1/2 stuks
Een goed Paasontbijt smaakt niet alleen goed, maar moet in mijn geval ook zeker Instagram-waardig zijn. Daarmee bedoel ik dat het er een beetje appetijtelijk uit moet zien. Dit zalmtartaar-burger-taart ontbijtje valt zéker in die categorie. Als je hem aansnijdt, en de dooier langzaam over de zalm druipt… Pure foodporn. Maak dit ontbijt voor een date als je indruk wilt maken, voor je huisgenoot als je iets goed moet maken, of eet gewoon lekker zelf twee porties. Het recept is namelijk voor 2 personen.
Oh, dit ontbijt werkt trouwens ook goed als katerontbijt. Wie wel eens een kater heeft gehad weet dat je vaak veel zin hebt in friet, frituur of bijvoorbeeld kaas; dat komt omdat daar veel vetten in zitten, en daar heeft je lichaam zin in na een alcoholisch avontuur. Zalm bevat ook veel vetten, maar dan van een véél gezondere variant dan kaas en frituurzooi. Cheers!
Bereidingswijze
Snijd de zalm met een scherp mes in zo klein mogelijke blokjes.
Blancheer de aspergetips 3 minuten in kokend water. Laat uitlekken. Een nog makkelijkere optie: eet ze rauw. Dat deed ik.
Verhit een theelepel kokos- of olijfolie in een koekenpan. Bak vier spiegeleieren; je kunt er twee tegelijk naast elkaar bakken. Dat betekent dat je ze voorzichtig open moet tikken, zodat de dooier intact blijft. Bak een spiegelei niet al te lang, zodat de dooier nog een beetje vloeibaar blijft. Bewaar de spiegeleieren op een warm bord, zodat ze niet al te veel afkoelen.
Snijd de spiegeleieren bij zodat je 4 mooie rondjes krijgt. Zet twee borden klaar en leg op elk bord 1 spiegelei. Schep de stukjes gerookte zalm op de eieren. Gebruik eventueel een steekring om zo mooi mogelijke rondjes te maken. Druk de zalm enigszins aan, zodat het een stevige basis vormt voor spiegelei nummer 2.
Leg de 2 overgebleven spiegeleieren bovenop de zalm. Bestrooi met zwarte peper en grof zeezout. Serveer indien gewenst met de in plakjes gesneden avocado. Smakelijk!
SPECIAL FOODDEALS
INGREDIËNTEN
-
Eieren 4 stuks
-
Gerookte zalm 150 gram
-
Groene asperges 10 - 16 stuks (tips)
Eventueel
-
Avocado 1/2 stuks
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties