logo
RECEPT

Zelfgemaakt wortel-gember-sinaasappelsap

300914172511cuisinartimage.jpg
INGREDIËNTEN

In de We Love Smoothies workshop verkondigde ik afgelopen zaterdag dat je sapjes het beste kunt gebruiken als ónderdeel van een smoothie. Zo'n sapje alleen bevat namelijk best wel wat calorieën, terwijl het voor geen meter vult. Omdat er wel heel veel voedingsstoffen in zitten is een sapje wel supergezond. Het slimste is dus een sap als dit wortel-gember-sinaasappelsap als onderdeel van een smoothie te gebruiken, zodat na het drinken van de voedingsstoffen nóg meer voedingsstoffen binnen hebt gekregen en bovendien een lekker verzadigd gevoel hebt. Oh, de juicer van Cuisinart die ik voor dit recept gebruikte gaven we trouwens ook weg in de workshop!

 

Onthoud de basisopbouw van elke uitgebalanceerde maaltijdsmoothie: vocht, fruit, groente, eiwitten + extra's (zoals superfoods, of extra koolhydraten als havermout). Deze opbouw is ook uitgebreid behandeld in de workshop, maar ik ben natuurlijk niet beroerd het ook met jullie te delen!

 

Met dit recept maak je één groot glas vol sap, maar ik zou aanraden het als twee kleinere porties op te drinken. Je eet tenslotte ook nooit zo’n hele bos wortels op, toch? Als je het sap (of je smoothies) invriest kun je het zeker een week bewaren. 

Was de wortels. Je hoeft het loof van de wortels eigenlijk niet te verwijderen. Een goede juicer, zoals mijn exemplaar van Cuisinart, kan daar namelijk ook prima sap van maken! Ik gebruikte ongeveer

 

Je hoeft de gember niet te schillen, maar de sinaasappels en citroen ontdoe ik wel liever van hun schil; dat maakt je sap anders een beetje bitter.

 

Doe de wortels, sinaasappelpartjes, gember en om de beurt in de juicer. 

 

Drink direct, of vries in om binnen een week op te drinken.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties