logo
RECEPT

Zoete aardappel met zalm uit de oven

200814155108E45Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze zalm van Three Girls One Kitchen bereiden we samen met de zoete aardappel in de oven. Een makkelijk recept dus! De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 2 personen.

Pssst: Volg Foodness.nl ook op Instagram!

Zalm uit de oven

De oven is mijn favoriete keukenapparaat. Gelukkig is een oven ook heel geschikt om vis zoals zalm in te bereiden. Omdat je in dit recept zowel de zoete aardappel als de vis in de oven bereidt, sla je twee vliegen in één klap. Dat kost minder energie of gas en – ook niet onbelangrijk – het zorgt voor minder afwas. Alles kan gewoon in één ovenschaal!

Bereidingswijze zalm uit de oven met zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de zoete aardappels goed en snijd eventuele lelijke plekjes weg. We gaan ze niet schillen, je kunt ze ook prima met schil eten.
  3. Snijd de aardappels in kleien blokjes en kook ze ongeveer 5 minuten zodat ze niet hard meer zijn voor ze de oven in gaan.
  4. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  5. Snijd een ui, pers de knoflook en doe dit samen met de peulen en cherry tomaten in de ovenschaal. Je kunt de cherry tomaten van tevoren ook even halveren, dit hoeft niet.
  6. Doe vervolgens de zoete aardappel in de ovenschaal.
  7. Leg de zalm bovenop de aardappels en groenten en besprenkel de zalm met citroensap. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  8. Snijd de peterselie en dille fijn (hoeveelheid is naar smaak) en strooi de fijngesneden kruiden over de aardappels, groenten en zalm.
  9. Schuif de schaal in de oven en bak voor ongeveer 25-30 minuten.

Eet smakelijk!

 

Variaties met zoete aardappel uit de oven

zoete aardappel pannenkoekjes

Tip: maak ook eens pannenkoekjes van zoete aardappel en courgette!

 

zoete aardappel twister

Of deze zoete aardappel twister!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties