logo
RECEPT

Asperge in bladerdeeg met zalm en kruidenkaas

Asperge in bladerdeeg met zalm en kruidenkaas
INGREDIËNTEN

Yeah baby, ze zijn er weer! Officieel pas vanaf half april, maar het witte goud is al verkrijgbaar hoor. Ik sloeg meteen een voorraad asperges in en vroeg op mijn Instagram Stories wat jullie het liefst maken met asperges. Zó leuk, de recepten en tips die ik dan krijg! Dit keer raakte ik geïnspireerd om deze bladerdeegpakketjes te maken. Een perfecte combi met gerookte zalm en kruidenkaas. Maak er zelf een salade bij (rucola, tomaat, komkommer, balsamicosiroop) en je bent klaar. Kook je mee?

Wil je écht verse asperges proeven? Dan rijd je helemaal door naar Limburg, of maak je er een road trip van tot in België, Luxemburg of Frankrijk. Tip: maak er een roadtrip van! Pak de auto (of huur er eentje) en kijk gewoon waar je uitkomt. Mocht je net als ik dol zijn op autorijden, maar een hekel hebben aan het zoeken van parkeerplekken – al helemaal in het buitenland – check dan deze app die ik ontdekte op de blog van Sunny Cars. Op naar de asperges!

Asperge in bladerdeeg met zalm en kruidenkaas

Ingrediënten asperge in bladerdeeg

Voor 4 porties of 2 grote (ik at er twee, als avondmaaltijd!)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze asperge in bladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Schil de asperges met een dunschiller: van onder het kopje tot de bodem. De onderste 1,5 cm. snijd je eraf, die uiteindes zijn hard en niet zo lekker.

Kook de asperges gaar in een pan met ruim water, in 5 minuten. De precieze kooktijd hangt af van de dikte van de asperges, maar voor mij is 5 minuten koken meestal voldoende.

Giet de asperges af en laat ze afkoelen.

Beleg elk plakje bladerdeeg met ¼ van de gerookte zalm. Besmeer elk stukje zalm met ¼ van de roomkaas. Leg twee asperges op elk velletje bladerdeeg en vouw dicht.

Ik maakte een aantal sneetjes in het bladerdeeg (zie foto’s hieronder) en vouwde er een soort ruitje van.

Asperge in bladerdeeg met zalm en kruidenkaasAsperge in bladerdeeg met zalm en kruidenkaas

Herhaal bij elk vel bladerdeeg.

Klop het ei los met een vork.

Bestrijk het bladerdeeg met het los geklopte ei.

Bak de bladerdeegpakketjes 20 minuten in de oven op 160 graden Celsius.

Serveer met een salade.

Eet smakelijk!

Asperge in bladerdeeg met zalm en kruidenkaas

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jo’s Daughter says: 6th apr 18 7:00 am

    Ziet er erg mooi uit!!