logo
RECEPT

Makkelijke vega(n) rijsttafel met jackfruit saté

vega rijsttafel
INGREDIËNTEN
Voor de nasi goreng
voor de jackfruit saté
voor de sajoer boontjes
voor de soja tempeh

Als er iets is dat het water me in de mond doet lopen, dan is dat het woord: rijsttafel. Heerlijk, zo’n hele tafel vol met gerechten. Alle gerechtjes passen altijd bij elkaar als geheel, maar zijn ook op zich al verwenhapjes! Ik maakte dit keer een volledig vegetarische rijsttafel met de jackfruit saté van Rootzz of Nature. Met dit nieuwe product bereid je in een handomdraai een mega lekkere vegetarische rijsttafel! Kook je mee? 

De rijsttafel bestaat uit de volgende gerechten:

Tip: wist je dat je komkommer, witte kool of wortel kunt inleggen in de pekel van een lege pot augurken? Dan heb je heel makkelijk ‘zelfgemaakte’ atjar!

Gedroogde jackfruit

Dat jackfruit wordt gemaakt van het onrijpe vruchtvlees van de jackfruitvrucht, dat wist je inmiddels misschien al. Maar wist je ook dat Rootzz of Nature speciaal voor de nieuwe saté gedroogde jackfruit gebruikt? Dat scheelt maar liefst 80% aan volume, zo hoeft er geen onnodig water vervoerd te worden en scheelt dit dus een heleboel CO2-uitstoot. Smaakt het nog nét even iets lekkerder, die saté.

Rootzz of nature jackfruit sate

Nodig voor deze vega rijsttafel

Voor twee personen

Nasi goreng:
200 gram witte rijst rijst
1 lente-ui
1 ei
1 wortel
2 eetlepels kruidenmix voor nasi

Jackfruit Saté:
1 pakje Jackfruit Saté van Rootzz of Nature

Sajoer boontjes:
300 gram sperziebonen
1 theelepel laos
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gemalen citroengras
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel suiker
2 eetlepels geraspte kokos
1 theelepel sambal

Soja tempeh:
150 gram tempeh
3 eetlepels zoute sojasaus
2 eetlepels zoete sojasaus

Extra’s:
50 gram atjar
50 gram gefrituurde uitjes
50 gram emping of rempejek

jackfruit sate

Bereidingswijze rijsttafel

Nasi goreng

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat staan.
  2. Snijd de lente-ui en wortel in kleine ringetjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak het ei tot een dun omelet, breek daarna de omelet in kleine stukjes met een houten spatel. 
  4. Voeg de lente-ui, wortel, rijst, kruiden en een flinke scheut olie toe aan de pan. Roerbak nog een minuut of vijf op hoog vuur.

Tip: je kunt deze rijsttafel ook heel makkelijk volledig vegan maken, door het ei weg te laten in de nasi goreng!

Sajoer boontjes

  1. Was en dop de sperziebonen. 
  2. Verhit in een koekenpan (je kunt de pan van de nasi goreng gebruiken, als je de nasi bewaart in een groot diep bord) een flinke scheut olie. Roerbak hier kort alle kruiden in, inclusief de suiker geraspte kokos. 
  3. Voeg de boontjes toe. Roerbak 10 minuten op hoog vuur, tot de sperziebonen beetgaar zijn.

 

Soja tempeh

  1. Snijd de tempeh in dunne plakken. Leg ze in een diep bord en giet de zoete en zoute sojasaus erover. Laat 5 minuutjes marineren. 
  2. Verhit in een koekenpan 4 eetlepels zonnebloemolie. Laat de olie goed heet worden. Test de temperatuur van de olie eventueel met een klein broodkorstje: dat moet sissend dicht schroeien als je het in de olie doet. 
  3. Frituur de plakjes tempeh in porties van 5 of 6 stuks tegelijk, tot ze bruin verkleuren. Schep voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op bord met een vel keukenpapier. Herhaal tot alle tempeh krokant is.

 

Rootzz of Nature Jackfruit saté

  1. Haal de kartonnen huls van de verpakking. Prik een paar gaatjes in de plastic bak en zet ‘m drie minuten in de magnetron. Laat een minuut staan (want: heet!) en haal het plastic van het bakje. 
  2. Schep in een mooi schaaltje en bestrooi met wat kokos of gefrituurde uitjes.

Zet alle schaaltjes op tafel, inclusief de atjar, gefrituurde uitjes en rempejeh (of emping).

Eet smakelijk!

Rootzz of nature jackfruit sate

Dit artikel is onderdeel van mijn samenwerking met Rootzz of Nature.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de nasi goreng
voor de jackfruit saté
voor de sajoer boontjes
voor de soja tempeh
Volg me ook op Instagram!

Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

  Naar Instagram