logo
FOODSPIRATION

’t Heerlijk avondje

091113104350Renateblog3foto1.jpg

De dagen worden korter, het weer guurder en de Goedheiligman komt weer aan in ons land met zijn boot gevuld met cadeautjes en snoepjes. Sinterklaasavond ligt weer in het verschiet en wat is er nu gezelliger dan dit feest met elkaar te vieren? Naast de bekende beker warme chocolademelk is er genoeg lekkers om de avond tot een succes te maken; roomboteramandelstaaf, chocoladeletters in allerlei varianten, gevulde speculaas, marsepein, schuimpjes en ga zo maar door! De winkels zijn al goed gevuld met producten om 't heerlijk avondje door te komen. Helaas is er niet veel te koop voor mij als lactose-intolerant, uitzonderingen daar gelaten. Ik mag (pure) chocolade letters, peper- en kruidnoten en wat suikergoed, maar dan houdt het toch echt wel op. Vervelend zou je denken, maar voor mij juist een uitdaging. Heel veel is namelijk zelf te maken! Natuurlijk kost dit meer tijd dan wanneer je het in de winkel kan kopen, maar je moet er iets voor overhebben. 

 

Renate maakt lactosevrije gevulde speculaas

 

Vorig jaar heb ik voor het eerst gevulde speculaas gemaakt. De speculaaskruiden die je in de winkel kunt kopen bevatten lactose, maar ik heb een recept gevonden om zelf lactosevrije speculaaskruiden te maken. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het jammerlijk genoeg geen succes geworden is. De spijs wel, maar de speculaas erom heen smaakte echt verschrikkelijk. Dit jaar ga ik het weer proberen. Misschien neemt Sinterklaas wel een goede keukenweegschaal voor mij mee zodat ik alles wel goed af kan wegen. Wat vorige jaar wel goed is gelukt is het maken van een amandelstaaf, klik hier voor het recept. Ik heb zelf de spijs gemaakt, wat even een werk is, maar de smaak is zoveel keer beter! En bovenal is het lactosevrij! 

 

Een groot aantal van mijn bezoekers op lactosevrijgenieten.nl stelde mij vorig jaar de vraag hoe ze dingen zelf moesten maken. Dit heeft geresulteerd in een eigen Sinterklaaspagina. Begin november haal ik deze pagina weer naar voren toe, zodat mijn bezoekers de recepten kunnen lezen en uitproberen. De rest van het jaar is deze pagina wel te bezoeken maar staat hij op de achtergrond. Het zelf maken van lekkernijen heeft zoveel voordelen; je weet wat erin zit en je kunt zelf dingen toevoegen of juist weglaten. Kortom, ik ga ook dit jaar weer aan de bak want wat is er nou fijner om rond Sinterklaas ook als lactose intolerante te kunnen genieten?

Fijne avond!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties