logo
FITSPIRATION

Zomerfit recepten: 3 Slanke en eiwitrijke gerechten die ik eet op een actieve sportdag

Schermafbeelding 2017-06-22 om 18.37.21

Je kunt sporten tot je een ons weegt; als je er te veel rotzooi bij eet is het dweilen met de kraan open. Om echt fit(ter) te worden is het belangrijk dat je nadenkt over wat je naar binnen schuift. Daarmee bedoel ik absoluut niet dat je alleen maar groene smoothies moet drinken en nooit meer een stuk chocola kunt eten – hell to the no. Ik zou spontaan in een depressie schieten. Wel is het slim om op te letten dat je voldoende groenten binnen krijgt (vezels!), genoeg fruit (vitamines!) en genoeg eiwitten (spierherstel / spieropbouw!). Om te laten zien hoe ik dat doe, maakte ik een overzicht van de drie maaltijden die ik eet op een actieve sportdag. De recepten maken deel uit van mijn samenwerking met INTERSPORT, waarbij we je helpen om zomerfit te worden. Het zijn echt míjn recepten, met alleen maar gerechten die ik per stuk ongeveer 8x per maand op tafel zet – met een klein beetje variatie. Behalve die avocado on toast. Dat eet ik elke dag – en dan overdrijf ik niet.

-> Heb je mijn eerste 3 Zomerfit workout video’s al gezien? Klik hier om ze te bekijken!

Op een actieve dag begin je natuurlijk met een voedzaam ontbijt. Een slecht ontbijt is een valse start, en daar wordt niemand gelukkig van! Overigens heb ik mijn recepten simpel gehouden. Maximaal 5 ingrediënten, want anders blijf je bezig. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan (en dat minstens zo lekker is)?

1. Ontbijt: Avocado on toast

Volkoren boterhammen, avocado, grof zeezout, citroensap. Kind kan de was doen!


2. Lunch: Salad bowl

Spinazie, puntpaprika, kikkererwten, blauwe kaas, pijnboompitten. Plus een dressing van olijfolie en balsamico. Tip: ook lekker met couscous in plaats van kikkererwten!


3. Diner: Curry

Kip, linzen, kokosmelk, aubergine, paprika, currypasta. Ik doe er zelf altijd extra extra extra veel currypasta in – maar doe dat alleen als je van pittig houdt!

Bekijk de andere (workout) video’s van deze Zomerfit campagne op de website van INTERSPORT 🙂


– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

 • Nicky says: 27th jun 17 7:00 am

  Hi Claartje,

  Love it!

  Ik ben bezig met een nieuwe challenge op onze website, deze blog past hier super bij en zou deze heel graag willen delen op onze website. https://supp24.nl/

  Ik hoor graag van je of dat kan 🙂

  Groetjes,

  Nicky Butter
  nicky@supp24.nl

  • Claartje says: 27th jun 17 7:00 am

   Hoi Nicky,

   Ja hoor, leuk! Als je mijn website als bron erbij vermeldt inclusief linkje, vind ik dat prima 🙂
   Liefs Claartje