logo
FITSPIRATION

Trainer slaat door: Hot yoga, vreetbuien & hormonen

190614112108paultjeimage.jpg

De dag leek goed te beginnen. De zon scheen, de vogeltjes zongen hun lied en af en toe huppelde er een konijntje langs terwijl ik mijn hond uit liet in het bos. Er was geen vuiltje aan de lucht te bekennen en ik dacht even dat ik de volgende prinses in een Disney film was. Ik was de dag goed begonnen met een enorm glas water met een halve citroen er in. Nog zelfs voordat ik aan de koffie was gegaan! Volgens mijn collega Jeroen van Model Workout is dat het perfecte begin van de dag. Model M had me ook nog eens overgehaald om mee te gaan naar een Hot Yoga les en ik dacht: 'Als ik nog meer zen word dan dit dan ben ik waarschijnlijk dood'.

 

Model M doet minstens om de dag een yoga les en nog voordat de les is begonnen vouwt ze zich al drie keer dubbel en dwars, om zich, zoals ze dat jaloersmakend zei, even op te warmen. Anders was ze niet in balans tijdens de les. Afgezien van het gevoel dat er een lichtelijke haat begon op te zwellen, zwol ook mijn buik langzaam op en tegen de tijd dat we bij de derde oefening waren leek ik al op de helft van mijn zwangerschap te zijn. Het was te warm en de man op links vond ik stom, te harig en hij stonk.

Ik vond iedereen steeds stommer worden en het liefst duw ik model M uit haar perfecte Down Facing Dog. 

‘Dag allemaal, ik vind er geen zak aan.’

Zo gezegd zo gedaan en nog voordat Model M achter mij aan kon komen zat ik al in de metro terug naar huis.

 

paultje, model workout, downward facing dog

 

‘Dit is de dag dat ik van mezelf alles eten mag!’

Met vier films naar de boeken van Jane Austen, twee liter wijn, chocoladesoesjes, bananenijs en bastognekoeken on the side for sugar emergency in de aanslag kon mijn avond niet meer stuk. Toch kon ik er niet van genieten. Ik kon in mijn hoofd Merel von Carlsburg zelfs in het Duits tegen me horen schreeuwen dat ik niet aan de suiker mocht en mijn eigen Model Workout principes zou ik al helemaal verloochenen met dit vreetfestijn. 

Toch begon ik eraan. Ik moest wijn en chocola. Zoals altijd Google ik mij helemaal los bij alles wat ik in mijn mond stop en ineens stond het daar in koeienletters: Door de inname van teveel suiker kunnen dingen veel erger lijken dan ze zijn. En: Alcohol kan je stemming bederven en je geïrriteerd maken. Zelfs het internet was tegen mij!

 

Nou schijnt het nemen van meerdere maaltijden per dag te helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Dat helpt dan om minder last te krijgen van de geïrriteerdheid die door hormonen wordt veroorzaakt. Persoonlijk erger ik me aan alles dat beweegt. Het internet staat vol met tips voor mensen met op hol gesprongen hormonen. Een goede balans tussen natuurlijke koolhydraten en een goede hoeveelheid eiwitten schijnt voor veel vrouwen goed te werken. Maar ik ben geen vrouw! Alles lijkt ook alleen maar over de spijsvertering te gaan en over wat ik allemaal niet mag hebben. Zwaar gefrustreerd pak ik een deken en ga ik in een hoek in mijn huis staan huilen. De hond kijkt me vanaf de bank aan en zucht. Zelfs die vindt het vermoeiend.

 

Paultje, hormonen, hond, model workout

 

Met logisch nadenken komen we allemaal al een eind verder. Ik weet heus wel dat gezond en verantwoord eten het beste voor mij is en ik snap zeker zelf wel als trainer van een platform als Model Workout dat er bijna niks belangrijker is (na nieuwe schoenen) als in beweging blijven (op nieuwe schoenen). Toch zou ik graag willen weten hoe andere mensen hiermee omgaan. Zou ik mijn hormonen kunnen temperen door het wel of niet eten van bepaalde voeding en wat eet ik wat misschien wel gezond is maar niet slim is als je hier last van hebt? Die opgeblazen buik neem ik dan voorlopig even voor lief al ziet mijn sixpack er wel een beetje opgeplakt uit nu. Tijd om een onderzoek en een discussie te starten!

 

Toch helpt het sporten mij enorm bij welke stemming dan ook, dus ondanks mijn lichtelijke haatgevoelens naar Model M heb ik haar de volgende dag met mijn allerliefste poezelige stem opgebeld. Het speet me enorm dat ik zomaar de les was uit gestormd en dat ik mijn inner buddha in elkaar had getrapt. Graag maakte ik het diezelfde avond nog goed met haar. In een boksles dan welteverstaan…

 

PS: 

Weet je dat je je nu gratis kan inschrijven bij Model Workout? Kan je met mij meetrainen tijdens de cardio workouts! Ga naar de website www.modelworkout.nl en het is zo gepiept!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties