logo
FITSPIRATION

Vijf slimme tips voor het inrichten van een babykamer

babykamer inrichten

Is er een kleintje op komst? Dan is het tijd om na te denken over de inrichting van de babykamer! Ga je voor de traditionele roze of blauwe kamer, kies je voor een bepaald thema of houd je het liever neutraal? Met deze vijf slimme tips ontwerp jij de babykamer die helemaal bij jullie past!

Maak een moodboard voor stijl en kleur

De eerste stap in het ontwerpen van een babykamer is het maken van een moodboard. Kijk op internet naar kinderkamers die je leuk vindt en verzamel deze op een digitale moodboard. Ben je meer van het papier? Blader dan door babymagazines, knip uit wat je leuk vindt en plak deze afbeeldingen op een groot vel papier in de vorm van een collage. Kijk vervolgens op een afstandje naar het moodboard. Welke stijl zie je steeds terug? Dit wordt de basis voor het ontwerp van de inrichting.

Kies de kleuren

Heb je de juiste stijl gevonden, kijk dan welke kleuren steeds terug komen in je moodboard. Passen deze bij de stijl die je hebt gekozen? Kies dan een lichte tint voor de grotere oppervlakten, zoals de muren, de vloer en het plafond. Lichte kleuren laten een ruimte groter lijken en zijn rustig voor het oog. Kleuraccenten kun je later aanbrengen met accessoires zoals knuffels, kleedjes en foto(lijstjes). Maar ook gordijnen geven een leuk kleuraccent aan een kamer. Ben je op zoek naar geschikte gordijnen, kijk dan eens naar een rolgordijn op maat van Veneta.com. Voordeel van op maat gemaakte gordijnen is dat ze perfect op het raam sluiten zodat er geen streepje licht in de kamer valt. Verder zijn rolgordijnen verkrijgbaar is veel verschillende soorten stof, kleuren en graad van doorschijnendheid. Ook meubelen mogen best een beetje opvallen in kleur, als het maar niet te druk wordt. Een babykamer is de plaats waar je kindje tot rust komt, en met veel bonte kleuren kunnen er te veel prikkels zijn.

mooie babykamer

Stel een budget vast

Hoeveel geld heb je voor het inrichten van de babykamer? Het is vervelend als je halverwege het inrichten tot de conclusie komt dat het geld op is. Maar het is ook niet leuk wanneer je na het inrichten ziet dat er nog geld over is, en je dus bijvoorbeeld best dat leuke maar duurdere wiegje had kunnen kopen.

Maak een plattegrond

Je hebt niet oneindig veel ruimte in een babykamer. Teken een plattegrond op schaal en plaats daar alle dingen in die je nodig hebt. Een wiegje, commode en stoel waarin je de baby voedt als het in de nacht wakker wordt zijn vaste elementen in een babykamer. Heb je nog ruimte over? Dan kun je dit nu al invullen, of wachten tot je kindje wat groter is en de babykamer een peuterkamer wordt met een plek om te knutselen, te spelen of door boekjes te bladeren.

Ga shoppen

Heb je een ontwerp gemaakt, dan is het tijd om te shoppen! Werk je met een beperkt budget? Kijk dan of je spulletjes tweedehands kunt krijgen, van iemand kunt lenen of ergens kunt huren. Wil je alles graag nieuw kopen, dan kun je later, als je kindje groter is en dingen zoals een commode en wiegje niet meer nodig heeft, spulletjes verkopen en het bedrag investeren in nieuwe spullen voor de kinderkamer.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties