logo
RECEPT

Frittata met kip & zoete aardappel

Frittata met kip & zoete aardappel
INGREDIËNTEN

Slank, boordevol groenten en tóch lekker vullend. Deze frittata van De Keukenboef zou zomaar een van je lievelingsgerechten kunnen worden! Je hebt alleen een oven en ovenschaal nodig. Wie helemaal voor makkelijk gaat kan zelfs voorgesneden zoete aardappel kopen, dan ben je echt in een paar minuten klaar met je voorbereidingen.

Frittata met kip & zoete aardappel

Bereidingswijze frittata met zoete aardappel

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kook de blokjes zoete aardappel  5 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Grill je de kippendijen in een gloeiendhete pan zonder olie of boter en snijd de kip daarna in plakjes.

Snijd de venkel in vieren, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke plakjes.

Vet een ovenschaal in of bekleed met bakpapier.

Meng de zoete aardappel, kip, gesnipperde ui en venkel door elkaar en stort alles in de ovenschaal.

Kluts de eieren samen met de Baharatkruiden en peper/zout en giet in de ovenschaal.

Zorg dat het ei goed verdeeld is en druk eventueel een beetje aan met de achterkant van een lepel.

Bak de zoete aardappel frittata op 200 graden Celsius in 30-40 minuten gaar. De frittata is klaar zodra het ei in het midden van de schaal gestold is.

Hak de groene kruiden fijn en strooi deze er over. Ik gebruikte koriander, maar je kan ook voor bijvoorbeeld dragon of peterselie kiezen.

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties