logo
RECEPT

Lunchsalade met gerookte kip, olijven, knoflook en amandelen

010814150103saladeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Salade is altijd goed. Zeker in het weekend ontbijt ik zelf vaak vrij laat, dus is mijn lunch een lichte maaltijd. De tenen knoflook die je op de foto zit waren ingemaakt en zaten in mijn bakje met knoflookolijven, en die eet ik dus altijd graag op – is mijn vriend ook erg blij mee. Knoflook is namelijk een supergezond product dat cholesterolverlagend is en helpt om je te beschermen tegen de vervelende bacteriën die infecties kunnen veroorzaken. Ook versterkt het knoflook je imuunsysteem, en volgens health guru Jesse van der Velde verlaagt het zelfs het risico op kanker.

 

Mocht je ergens ingemaakte tenen knoflook kunnen vinden, gebruik die dan. Een andere optie is om zelf knoflook te poffen in de oven (15-20 minuutjes in de oven op 200 graden Celcius), dan haal je ook de scherpe knoflooksmaak eraf. Nadeel van poffen is wel dat een deel van de voedingsstoffen verloren gaan door het verhitten. Dit recept is voor een (lunch)salade voor 1 persoon.

Snijd de kipfilet in stukjes.

 

Klop de olijfolie en het citroensap tot een simpele dressing. Voeg een snuf peper en zout toe.

 

Verdeel de sla, de kipfilet, de amandelen, olijven en knoflook over de sla.

 

Klaar is kees!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties