logo
RECEPT

Nasi met gegrilde sesam-gember aubergine

nasi
INGREDIËNTEN
Voor de aubergine
Voor de nasi

Aziatisch eten wordt vaak alleen gegeten als de afhaalmaaltijd. Zonde, want zelf Aziatisch koken is niet al te moeilijk en je kan er je eigen draai aangeven. Net zoals de Vietnamese loempia’s met hoisin saus of de Chinese koolsalade met mango en chili die we eerder maakten.

Chantelle van Naded Cuisine deed dat ook en maakte deze gezonde combi van een salade en nasi. Het gerecht zit vol met groenten en wordt op smaak gebracht met de lekkere sesam-gember marinade. Het originele recepte bevat basmatirijst, maar omdat wij toch net iets gezonder willen eten gebruiken we zilvervliesrijst, omdat die je langer een verzadigd gevoel geeft. In dit recept gebruik je daarnaast ook miso, dit is een pasta gemaakt van sojabonen, rijst met zout en koji. Koji wordt weer gemaakt van rijst óf gerst óf sojabonen, die vervolgens fermenteren om te gewenste smaak te krijgen. Miso is een Japans ingrediënt en verkrijgbaar bij diverse toko’s.

nasi

Bereidingswijze nasi

Mix de tamari, sesamolie, sesamzaadjes, suiker, miso gemixt met 1 eetlepel heet water en gember tot een geheel.

Voeg de aubergine en courgette samen met de marinade in een ziplock zakje, of gebruik een gewoon plastic zakje en leg er een stevige knoop in (dubbel checken!). Laat deze minstens een uur marineren.

Verwarm de grill voor op 220 graden Celsius.

Grill de aubergine- en courgetteplakken 3 minuten per kant.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Fruit de ui in een wok met sesamolie.

Roer het ei er doorheen en voeg de rest van de groenten toe (behalve de aubergine- en courgetteplakken), samen met de helft van de marinade.

Stoom de groenten, met de deksel op de pan, een paar minuten gaar. Je kunt natuurlijk ook gewoon kliekjes gebruiken die je nog had staan!

Mix de rijst en de rest van de marinade door de groenten en laat 2 minuten op hoog, zonder deksel, vuur staan.

Garneer met basilicum.

Tijd om op te scheppen!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de aubergine
Voor de nasi