logo
RECEPT

Snelle maaltijd: Voedzame tamarinde boekweitnoedels met groenten

160914095853R143Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus
Voor de salade

Een makkelijke en gezonde maaltijd is iets waar veel Nederlanders behoefte aan hebben. Het kan lastig zijn om genoeg variatie in je eetpatroon te brengen. Boekweitnoedels smaken net wat anders dan de gebruikelijke tarwenoedels en kunnen koud of warm gegeten worden.

 

Shannon van 'Yup, it’s Vegan' creëert allerlei plantaardige recepten, waaronder ook deze Tamarinde boekweitnoedel salade. Gebruik tamari in plaats van sojasaus en 100% boekweit noedels voor een glutenvrije versie.

Klop de tamarindepasta, pindakaas, suiker, knoflook, chili, sojasaus en limoensap en water tot een massa met een vork.

 

Verwarm deze steeds 30 seconden in de magnetron en roer het steeds door totdat de suiker is opgelost en de saus een geheel is. Dit kan ook door de saus op een laag vuur op het gasfornuis te laten sudderen.

 

Meng de boekweitnoedels voorzichtig met wat olie, zodat deze niet aan elkaar blijven plakken.

 

Stoom de wortels, paprika zo’n 2 minuten in de magnetron of een stoompan, zodat ze niet meer helemaal rauw zijn.

 

Roer de warme saus voorzichtig door de noedels.

 

Meng de noedels met de gestoomde paprika, wortel, lente-uitjes en koolraap.

 

Garneer met sesamzaadjes en koriander.

 

Eet smakelijk!

 
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties