logo
030715113527R256Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de korst
Voor de vulling
Optioneel

Omdat aardbeien de meest zomerse vruchten op aarde zijn gaan wij er gewoon een taart van maken. Deze taart heeft twee pluspunten: taart is lekker en aardbeien zijn lekker. Meer redenen heb je niet nodig, toch? Dit recept van Noshed heeft een vulling van tofu en een chocoladesaus bovenop. Tofu klinkt gek in een taart, maar zijdetofu is heel neutraal van smaak en zorgt voor een romige structuur. Bovendien bevat tofu veel eiwitten! 

 

-> Hier lees je waarom eiwitten goed voor je zijn, met name als je regelmatig sport <- 

 

Voor een nog gezondere taart laat je de chocoladesaus weg. De taart bevat 10-12 porties.

Voor de korst

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Doe de pecannoten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en verkruimel ze. Doe de havermout en kaneel erbij. Breng op smaak met een beetje zout en vermaal tot zandstructuur.

 

Doe de ahornsiroop erbij en mix erdoor. Zodra je merkt dat je keukenmachine er moeite mee krijgt, verdun je het beslag iets met water. De korst moet een plakkerige bal worden die makkelijk te verdelen is in een bakvorm.

 

Vet een taartvorm in en druk de notenkorst van binnen naar buiten in de taartvorm. Zet in de oven en bak ongeveer 18-20 minuten.

 

 

Voor de vulling

Bereid de agar agar voor door het in heet water te gooien en te laten koken. Roer door en laat ongeveer 5 minuten koken tot de vlokken opgelost zijn.

 

Doe de tofu in de keukenmachine en laat draaien tot het een gladde substantie is. Doe de agar agar, ahornsiroop en het vanille extract erbij. Laat de keukenmachine draaien tot het goed gemengd is.

 

Doe de vulling in de korst en zet in de koelkast voor 2-3 uur.

 

 

Voor de chocoladesaus

Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng tot het één geheel is.

 

 

Taart opmaken

Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel over de gevulde taartbodem.

 

Sprenkel de chocoladesaus, als je hiervoor kiest, over de aardbeien.

 

Smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties