logo
Dadels geitenkaas walnoten

Of je nu naar de andere kant van de wereld reist, of in een boemeltreintje van Lutjebroek naar Schubbekutterveen zit; onderweg moet je goed eten. Benzinepompen en treinstations staan er niet echt bekend om dat ze veel gezonde opties bieden, dus het is zaak om een goed voorbereid op reis te gaan. Het meenemen van gezonde snacks is namelijk de makkelijkste manier om te voorkomen dat je naar een zak chips/frites/gevulde koek grijpt in de Kiosk. Daarom heb ik 10 gezonde snacks voor je verzameld die je mee kunt nemen als je op reis gaat. Happy travels!

kwarkbollen met wilde perzik

1. Kwarkbollen

Deze kwarkbollen zijn makkelijk te vervoeren en een ware verwennerij op reis. De wilde perzik en cranberry maken het een snoepmomentje. Geen wilde perziken in de supermarkt? Geen probleem, vervang ze door gewone perzik of ander fruit dat in het seizoen is.

 

Amandel-cacao energieballetjes

2. Amandel-cacao energieballetjes

De ronde variant van de mueslireep, maar dan nog lekkerder. Heb je last van chocolade cravings? Dan is dit de snack voor jou. Naast dat het bijzonder lekker is, vallen deze balletjes ook nog eens in de categorie gezond. De energieballetjes bevatten misschien wel aardig wat calorieën, maar zorgen er daardoor wel voor dat je lang een verzadigd gevoel houdt en je dus minder snel opnieuw trek krijgt.

 

Dadels geitenkaas walnoten

3. Dadels met geitenkaas

Naast gedroogd fruit en noten is het heerlijk om dadels mee te nemen. Combineer de dadels met romige geitenkaas en walnoten en we hebben een winnende combi!

 

Omelet muffin spinazie quinoa

4.Omelet muffins met spinazie en Hüttenkase

Ideaal als ontbijt voor onderweg, als hartige snack. Ze zijn vullend, en zorgen ervoor dat je meteen een grote dosis groente binnen krijgt.

 

Homemade granola

5. Homemade granola

Dit uit de VS overgewaaide hemelse goedje is perfect voor onderweg. Je kan er er letterlijk alles in doen het is zo veelzijdig als maar kan. De basis blijft het zelfde maar je kan er makkelijk gedroogd fruit, lijnzaad en chia zaad in kieperen. Eet het gewoon zo, of of roer het door wat romige yoghurt die je meeneemt in een afsluitbaar potje.

 

zoete aardappel koekjes met zalm

6. Zoete aardappel met zalm

Groentekoekjes zijn ideaal om als snack mee te nemen. Rol ze in een beetje aluminiumfolie of stapel ze op in een Tupperware doosje, en je hebt altijd een verantwoorde snack binnen handbereik.

 

bananenbrood met peer

7. Bananenbrood met peer

Wie houdt er niet van bananenbrood? Heerlijk zoet, maar wel vaak redelijk hetzelfde qua receptuur en smaak. Met dit recept heb je een overheerlijke variatie te pakken: met peer!

 

pompoenzaden met pompoentaart smaak

8. Pompoenpitten met pompoentaartsmaak

Net als noten zijn zaden makkelijk om mee te nemen, maar ‘gewoon’ zonnepitten of pompoenpitten zijn wat saai. Breng alledaagse pompoenpitten op smaak met dit receptje, zodat ze naar American pumpkin pie gaan smaken. Hmm!

 

grapefruit guacamole

9. Grapefruit guacamole

Guacamole, het heilige Mexicaanse goedje, is een waar genot – ongeacht waarmee je het combineert. Maar naast de standaard ingrediënten maken wij het net even spannender door er grapefruit in te verwerken. Eet het met worteltjes, reepjes paprika en partjes grapefruit en je hebt een healthy guacamole snack. Neem de guacamole mee in een afsluitbaar potje, en de rauwkost in een apart zakje of bakje. Dip away!

 

appeltaart smoothie

10. Appeltaart smoothie

Grootmoeders appeltaart – maar dan vloeibare vorm. Bíjna net zo lekker, en ook nog eens gezonder dan een punt appeltaart. Smoothies zijn super makkelijk mee te nemen in een afsluitbaar flesje, bijvoorbeeld een waterflesje van een halve liter.

Wat is jouw favoriete snack voor onderweg?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties