logo
FOODSPIRATION

Gezonde taart maken: how to + mijn 5 favo recepten

040814182226BlogAngela9Image.jpg

Help! Je geitenwollensokkenvriendin komt binnenkort op bezoek! Wat serveer je haar in vredesnaam voor iets feestelijks bij de thee? Laat ik nu zelf lichtelijk een geitenwollen sok zijn en mijn vriendinnen maar wat graag laat zien wat ze mij bij de thee kunnen serveren. Daarom, lieve vriendinnen: take note!

In dit artikel vinden jullie tips voor het maken van gezonde taart. Daarnaast deel ik mijn vijf favoriete recepten voor gezonde taart. Eén van die heerlijke gezonde taarten kun je mij dus de volgende keer dat ik bij jullie op de thee kom serveren.

Pssst: Volg Foodness.nl ook op Youtube!

Taartbodem: dadels en noten in plaats van deeg

De meeste taartbodems bestaan uit een deeg waarin gluten en geraffineerde suikers voorkomen. Om je taartbodem glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers te maken, gebruik je Medjool dadels en noten, bijvoorbeeld amandelen. Mix de dadels in een keukenmachine met de amandelen en druk het ‘deeg’ plat in een springvorm.

Vulling: geweekte noten in plaats van lactose- en suikerrijke room

Voor de vulling gebruik ik vaak een basis van geweekte cashewnoten. Nadat ze een nachtje in de week hebben gestaan, meng ik ze in mijn keukenmachine met bijvoorbeeld gaargekookte pompoen, kokoscrème of aardbeien. Dit mengsel breng ik met het veganistische, natuurlijke opstijfmiddel agar agar (een waterplantje om precies te zijn) aan de kook, waarna ik het in de springvorm op de dadel-amandelbodem giet. Even op laten stijven in de koelkast et voilà!

Topping: vers fruit of noten!

Heel simpel, maar doeltreffend, gezond en lekker: vers fruit of noten! Als noot kun je kiezen voor amandelschilfers en als fruit kun je kiezen voor plakjes aardbeien. De mogelijkheden zijn eindeloos; wat dacht je bijvoorbeeld van plakjes banaan op een amandelpastataart?

 

5 Favo gezonde taartrecepten

Vijgentaart met kwark

Vijgentaart met kwark | rauw, vegetarisch, eivrij.

Is het geen plaatje? De bodem maak je heel makkelijk van muesli!

 

Healthy appeltaart

Healthy appeltaart | glutenvrij, eivrij, geraffineerde suikersvrij, vegetarisch. Bevat noten.

Deze taart heeft veel weg van een monchoutaart. Nadat ik deze voor moederdag maakte, was het de niuwe favoriet van mijn moeder. Broerlief was hier ook wel content mee.

 

Ovengebakken havermouttaart met ‘vanille’ saus | glutenvrij (indiend je glutenvrije havervlokken gebruikt), lactosevrij, eivrij, geraffineerde suikersvrij, vegan. Bevat noten.

Zo gezond; deze kan zelfs als ontbijt!

 

Schermafbeelding 2016-02-12 om 14.29.15

Taartje van zijdetofu | glutenvrij, lactosevrij, eivrij, geraffineerde suikersvrij, vegan. 

Tofu in een taart – klinkt gek he? Het grappige is dat je het eigenlijk helemaal niet proeft, maar de tofu geeft wel een hele zachte en romige structuur. Bovendien bevat tofu veel eiwitten, zodat de taart op een gezonde manier verzadigt!

 

Rauwe chocoladetaart met pindakaas en banaan | glutenvrij (indiend je glutenvrije havervlokken gebruikt), lactosevrij (indien je sojayoghurt gebruikt), eivrij, geraffineerde suikersvrij (afhankelijk van het merk sojayoghurt), vegan (indien je sojayoghurt gebruikt) Bevat noten.

Is er iets goddelijker dan de combi banaan-pindakaas-chocola? Juist, een banaan-pindakaas-chocoladetaart!

 

En, wat is jouw favoriete baksel? 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties