
INGREDIËNTEN
-
Avocado 2 stuks (liefst zo rijp mogelijk)
-
Hollandse garnalen 150 gram
-
Mayonaise 4 eetlepels
-
Munt 2 takjes (vers)
-
Limoen 1 stuks
-
Bleekselderij 40 gram, fijngehakt
-
Currypoeder 2 theelepels
Maak dit voorgerechtje of deze lunch nóg lekkerder door er zelfgemaakte mayonaise in te verwerken. Nou, da’s toevallig, daar hebben we ook een receptje voor! Hier lees je hoe je zelf mayo maakt.
Het is een voorgerecht voor 4 personen, of een lunch voor 2 personen.
Bereidingswijze avocado-garnalencocktail
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep een paar kleine lepels vruchtvlees uit de avocado en houd die apart, maar laat ook een deel zitten. Dit wordt het ‚bakje’ waarin je de salade gaat serveren.
Meng de munt, het currypoeder en de mayonaise met bijvoorbeeld een staafmixer, tot het een dikke dressing is geworden. Goed doorroeren met een vork kan ook, als je de munt eerst goed fijn snijdt. Roer en prak de fijngehakte selderij erdoor, evenals de schepjes avocado die je uit de bakjes hebt gelepeld. Meng er ook de garnalen doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Schep het garnalenmengsel in de bakjes van avocado.
Snijd de limoen in tweeën en pers een helft uit. Besprenkel de avocado’s met het sap. Snijd van de andere helft een paar partjes, die je als garnering bij de avocado’s serveert. Eet smakelijk!
Tip: eet er een paar plakken volkoren brood bij voor een volwaardige maaltijd.
Tip 2: deze salade, met of zonder garnalen, is ook lekker als spread of dipsaus!
INGREDIËNTEN
-
Avocado 2 stuks (liefst zo rijp mogelijk)
-
Hollandse garnalen 150 gram
-
Mayonaise 4 eetlepels
-
Munt 2 takjes (vers)
-
Limoen 1 stuks
-
Bleekselderij 40 gram, fijngehakt
-
Currypoeder 2 theelepels

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties