logo
311013103334Recept10image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze bloemkoolsoep kun je heel makkelijk vegetarisch en veganistisch maken door de bacon weg te laten en te zorgen dat je groentebouillon als basis gebruikt. Om de boel toch wat pit te geven kun je dan bijvoorbeeld een schep mosterd toevoegen. Maar voor niet-vegetariërs en niet-veganisten: een paar plakjes bacon maken de soep wel een stuk spannender.  

Was de bloemkolen goed en snijd van één van de twee alle roosjes (de uiteinden aan de bovenkant) eraf. Houd de dikkere delen van de stam apart, deze pureer je straks samen met de andere bloemkool met een staafmixer. Kook de roosjes ongeveer een minuut in kokendheet water en giet af – bewaar het kookvocht! Je voegt ze pas weer aan het eind toe aan de soep.

 

Snijd de tweede bloemkool in stukjes en doe deze samen met de in stukken gesneden stam van de eerste bloemkool in het kookwater dat je hebt bewaard. Voeg een half bouillonblokje toe en laat ongeveer 20 minuten koken. 

 

Bak de plakjes bacon uit in een hete koekenpan, tot ze krokant zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten, afhankelijk van de dikte van je plakjes. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier, zodat het overschot aan vetten daarin trekt. Dep droog met keukenpapier.

 

Pureer de soep met een staafmixer tot je een glad mengsel krijgt. Voeg 3 dl sojaroom toe en warm de soep goed door. Breng op smaak met zout en peper.

 

Voeg de achtergehouden bloemkoolroosjes toe en garneer met de plakjes bacon.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties