Boerenkoolsalade met komkommer en granaatappel
INGREDIËNTEN
-
Granaatappelpitten 60 gram
-
Banaan 65 gram, gesneden
-
Komkommer 30 gram, gesneden en geschild
-
Water 80 milliliter
-
Boerenkool 250 gram
Deze boerenkoolsalade klinkt heel winters maar we maken hem lekker van nu door komkommer en granaatappelpitjes toe te voegen. De boerenkool kun je prima uit de vriezer halen, want ingevroren groenten zijn niet zo slecht als altijd wordt verondersteld. Daarom maken we vandaag dit recept van That Girl Cooks Healthy. Tip: Serveer 'm met de dressing uit dit recept, met avocado en citroensap.
Bij o.a. Albert Heijn kun je nu baby boerenkool krijgen; nog voordat 'gewone' boerenkool weer officieel in het seizoen is. Dit smaakt iets lichter en heeft blaadjes die nog wat dunner zijn. Ideaal in een salade, als je het mij vraagt. Baby boerenkool hoef je niet eerst te stomen, dus als je dat gebruik kun je stap 1 uit het recept overslaan. Dit recept is voldoende voor 2 personen als lunch of lichte avondmaaltijd.
Laat de boerenkool 5 minuten stomen in een grote pan met water.
Giet het resterende water af en doe de boerenkool in een grote kom.
Verdeel de granaatappelpitjes, banaan en komkommer over de boerenkool.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Granaatappelpitten 60 gram
-
Banaan 65 gram, gesneden
-
Komkommer 30 gram, gesneden en geschild
-
Water 80 milliliter
-
Boerenkool 250 gram
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties