logo
RECEPT

Brunch recept: boekweitpannenkoek met ricotta en vers fruit

Brunch recept: boekweitpannenkoek met ricotta en vers fruit
INGREDIËNTEN
Voor de pannenkoek
Ter garnering

Wanneer er boekweitpannenkoeken op het menu staan, dan bestel je die. Dat is een van de basisregels in mijn leven. In het lunchtentje Leche in Yamba aan de oostkust van Australië stonden ze op het menu. 1+1 = 2. Toch blijft het een verrassing wanneer je vervolgens een schilderij van een bord voorgeschoteld krijgt, vol vers fruit en eetbare bloemen. Het leuke is: dat kun jij thuis ook! Eetbare bloemen zijn verkrijgbaar bij de betere groenteboer (ook wel ‘groentejuwelier’ genoemd, hoewel ik dat eigenlijk een vreselijk woord vind – we noemen de bakker toch ook geen ‘broodjesjuwelier’?).

Kies zelf of je gewone melk gebruikt of een plantaardige variant zoals amandelmelk of rijstmelk. Met dit recept maak je twee grote boekweitpannenkoeken, goed voor 2 personen als ontbijt. Je kunt er ook voor kiezen om 4 kleinere pannenkoekjes te maken, dan kun je ze leuk stapelen. Om het echt fancy te maken garneer je de pannenkoek met eetbare bloemen, zoals viooltjes en courgettebloemen.

Brunch recept: boekweitpannenkoek met ricotta en vers fruit

Bereidingswijze

Maak het beslag voor de pannenkoek: meng het boekweitmeel met het ei.

Voeg scheutje voor de (rijst)melk toe in een grote kom en meng met een vork of garde.

Meng het ei door het boekweitmeel en blijf kloppen. Voeg een snuf zout toe en ook een snufje bakpoeder. Laat het beslag 10 minuutjes staan.

Verhit een theelepel (kokos)olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, en giet flinke eetlepels beslag in de koekenpan. Draai de pannenkoek(jes) om als de onderkant lichtbruin verkleurd is, wat 7-10 minuten duurt. Bak de andere zijde tot die ook goudbruin is, ongeveer 5-6 minuten.

Schep 2 eetlepels ricotta op het midden van de ene pannenkoek, en doe hetzelfde bij de andere pannenkoek. Maak er een verticale streep van in het midden van de pannenkoek en rol die vervolgens zo op dat de ricotta over de lengte van de hele pannenkoek in het midden zit.

Sprenkel de ahornsiroop (of honing) over de pannenkoek en verdeel vers fruit dat je in huis hebt erover. Alle soorten rood fruit en bessen zijn lekker (aardbei, braam, blauwe bes, framboos), maar fruitsoorten als appel, peer en druif zijn ook een heel goed idee.

Om het echt fancy te maken garneer je de pannenkoek met eetbare bloemen, zoals viooltjes en courgettebloemen.

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties