logo
RECEPT

Caesar salad met kant-en-klare óf zelfgemaakte dressing

270815183736caesarimage.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de dressing

Fabrikanten denken dat tegenwoordig niemand meer zin of tijd heeft om boodschappen te doen, want de ene na de andere maaltijdbox springt uit de grond. Het principe vind ik altijd geinig: mensen die geen tijd hebben om boodschappen te kópen, hebben dus blijkbaar wel zin en tijd om te koken? Ik vind juist boodschappen doen vaak al ontzettend leuk, omdat je in gekke winkeltjes of op de markt op ideeën gebaarcht wordt. Maar goed, zo’n box zorgt er natuurlijk ook voor dat je buiten je comfort zone getrokken wordt en eens iets anders dan anders maakt. Albert Heijn is begonnen met de Allerhande Box, waarin alle ingrediënten zitten voor 3 gevarieerde maaltijden. Ik probeerde de Caesar salad – maar gaf er natuurlijk wel mijn eigen draai aan. Voor 2 personen (de ingrediënten in de Allerhande box kun je overigens ook instellen voor 4 personen).

 

caesar, ceasar, salad, salade, albert heijn, allerhande box, foodness, review, spek, ei, avocado, dressing

 

Liever zelf de Caesar dressing maken? Je hebt groot gelijk! Meng daarvoor de volgende ingrediënten (met een blender of keukenmachine) tot een gladde saus: 1 teentje knoflook, 1 ansjovisje, 1/2 theelepel mosterd, 1/2 theelepel worcestershire saus, 5 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel Parmezaanse kaas. (Deze hoeveelheid dressing is voor 6-8 porties, overigens.)

Kook de eieren in 6-7 minuten hard. Laat schrikken, pel ze, en houd apart.

 

Bak het ontbijtspek uit in een droge koekenpan, tot de reepjes knapperig zijn. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje en houd apart.

 

Verdeel de romaine sla over twee borden. Verdeel de avocado en de lenteui erover. 

 

Pel de eieren, snijd ze in partjes, verdeel over de salade. 

 

Breek het ontbijtspek in stukjes en verdeel over de salade, en doe hetzelfde met het beschuitje – dat is mijn makkelijke manier om croutons te maken. Een oude boterham roosteren en die in stukjes breken mag natuurlijk ook. Nog lekkerder: de stukjes beschuit of boterham even bakken in vet van het uitgebakken spek. Niet zo gezond, wel verdómd fijn.

 

Verdeel de dressing over de salade. Wanneer je zelf de dressing maakt: Meng met een blender of keukenmachine alle ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus: 1 teentje knoflook, 1 ansjovisje, 1/2 theelepel mosterd, 1/2 theelepel worcestershire saus, 5 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel Parmezaanse kaas. (Deze hoeveelheid dressing is voor 6-8 porties, dus niet alles over deze ene salade kieperen!)

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties