INGREDIËNTEN
-
Druivenpitolie 2 eetlepels (voor de dressing)
-
Rijstazijn 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Chilisaus 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Tamari 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Sesamolie 1 theelepel (voor de dressing)
-
Chinese kool 1 stuks, fijngesneden
-
Rode kool 200 gram, fijngesneden
-
Wortel 200 gram, geraspt
-
Mango 1 stuks, in blokjes gesneden
-
Koriander 100 gram (Chinese)
In dit recept voor een Aziatische variant op cole slaw van chef Marcus Samuelsson wordt Chinese koriander gebruikt, die je kunt vinden bij de toko. Is die niet in de buurt, dan kun je ook prima gewone koriander gebruiken. Hetzelfde geldt voor de rijstazijn: gewone (wijn)azijn kan ook, maar geeft een minder Aziatisch tintje.
Als je een Chinese kool hebt die erg groot uitgevallen is kun je natuurlijk ook de helft gebruiken als basis voor de salade. Zie je nu al op tegen het snijden van de mango? Dit filmpje legt uit hoe je dat doet zonder bloedvergieten. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een salade voor 2 personen.
Meng de Chinese kool, rode kool, wortel, koriander en mango in een kom.
Meng in een andere, kleine kom alle ingrediënten voor de dressing en klop ze door elkaar met een garde, zodat je een mooie ietwat lobbige dressing krijgt. Verdeel de dressing over de salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Druivenpitolie 2 eetlepels (voor de dressing)
-
Rijstazijn 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Chilisaus 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Tamari 1 eetlepel (voor de dressing)
-
Sesamolie 1 theelepel (voor de dressing)
-
Chinese kool 1 stuks, fijngesneden
-
Rode kool 200 gram, fijngesneden
-
Wortel 200 gram, geraspt
-
Mango 1 stuks, in blokjes gesneden
-
Koriander 100 gram (Chinese)
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties