logo
RECEPT

Chocoladerotsjes van amandelen en blauwe bessen

180214120506E25Image.jpg
INGREDIËNTEN

Deze gezonde pindarotsjes van Back to her roots zijn heel lekker voor bij de thee of koffie. De chocolade maakt de snack lekker zoet terwijl de amandelen en de gedroogde blauwe bessen zorgen voor de nodige vitaminen en mineralen. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor ongeveer 24 rotsjes. Kies voor suikervrije chocolade of lactosevrije chocolade voor een suikervrij, danwel lactosevrij recept.

Doe water in een pan, breng het aan de kook en zet een hitte bestendige schaal op de pan. De schaal mag het water niet raken! De stoom van het kokende water zorgt ervoor dat de kom ook warm wordt (au bain marie). Doe de chocolade in de kom en laat dit volledig smelten.

 

In de tussentijd doe je de amandelen en blauwe bessen in een mengkom en zet je ze opzij.

 

Als de chocolade volledig is gesmolten, schep je amandelen en blauwe bessen in de gesmolten chocolade totdat ze bijna volledig zijn bedekt met chocolade.

 

Gebruik een eetlepel om de rotsjes uit de chocolade te scheppen en leg ze op bakpapier zodat de chocolade hard kan worden. Strooi eventueel een beetje zeezout op de rotsjes.

 

Laat de rotsjes ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur hard worden. Heb je geen zin om zo lang te wachten? Dan kun je ze ook 5 minuten in de koelkast zetten.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties