INGREDIËNTEN
-
Quinoa 185 gram
-
Olijfolie 5-6 eetlepels
-
Groene peper 1 stuks
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Tomatensaus 100 milliliter
-
Groentebouillon 430 milliliter
-
Kaas 100 gram
-
Paprika 3-4 stuks
Mexicaans eten heeft een typerende smaak. Veel Mexicaanse gerechten bevatten alleen wel (veel) vlees, wat voor de vegetariërs onder ons jammer is. Dit gerecht heeft toch de authentieke Mexicaanse smaakcombinaties, maar bevat geen vlees. Overigens zul je dat als vleeseter zeker niet missen, beloofd! Het recept van Elsie en Emma draagt bij aan de aanbevolen dagelijkse groente-inname en is lekker te eten met bonen.
Verwarm 1-2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak hierin knoflook, groene peper en het halve uitje ongeveer 2 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Spoel de quinoa af en bak het een minuutje in een hete pan.
Giet de bouillon en de tomatensaus hierbij en breng met het komijnpoeder op smaak.
Verlaag het vuur en laat dit geheel een kwartier sudderen met de deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Bak de paprika’s 10-12 minuten in de oven.
Vul de paprika’s nu met het quinoa mengsel.
Bak dit nog eens 10-12 minuten en besprenkel voor de laatste 2 minuten met kaas.
Serveer eventueel met wat bonen, aangemaakt met komijn en knoflookzout.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
-
Quinoa 185 gram
-
Olijfolie 5-6 eetlepels
-
Groene peper 1 stuks
-
Komijnpoeder 1 theelepel
-
Tomatensaus 100 milliliter
-
Groentebouillon 430 milliliter
-
Kaas 100 gram
-
Paprika 3-4 stuks
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties