logo
RECEPT

Gezonde slanke snack: spicy popcorn

120914173119popcornimage.jpg
INGREDIËNTEN

Supermarkten verkopen tegenwoordig niet alleen superfoods als kokosolie en gojibessen, maar ook zakken met biologische mais waar je zelf popcorn van kunt maken. Albert Heijn in ieder geval wel. Hoezee! Deze zelf gepopte popcorn breng je voor de verandering niet op smaak met suiker, maar met pittige kruiden. Ik gebruikte ’hot curry’-poeder, een soort pittige variant op kerriepoeder. Kerriepoeder is een Nederlands kruidenmengsel waar o.a. kurkuma, fenegriek, gember, karwijzaad en selderijzaad in zit, en wat erg lekker is bij deze pittige popcorn.

 

Dit recept is goed voor een flinke bak, genoeg voor 3-4 personen.

 

Pssst: gebruik kortingscode HMST35, dan worden je boodschappen tot 20 september gratis thuisbezorgd als je ze bestelt via AH.nl!

Meng cayennepeper, hot curry poeder, knoflookpoeder, zout en olijfolie. Je hebt de olijfolie nodig omdat de kruiden anders niet aan de popcorn blijven 'plakken'.

 

Zet een lege koekenpan met een goed passende deksel op middelhoog vuur voor een minuut of twee. Dat klinkt gek, maar het is belangrijk dat de pan én de deksel al goed heet zijn voor je de maïskorrels erin doet. Je kunt ook een theelepeltje kokosolie in de pan doen als je geen goede anti-aanbaklaag in je koekenpan hebt, maar dat deed ik zelf niet.

 

Doe de maiskorrels in de droge koekenpan en zorg dat ze verspreid zijn over de bodem.

 

Doe de deksel op de pan. Blijf bij de pan staan tot je de eerste korrels hoort poffen. Dat kan even duren, afhankelijk van de dikte van je koekenpan en de sterkte van het vuur. Bij mij duurde het zo’n 7 minuten voor ik de eerste korrels hoorde. Op dat moment draai je het vuur lager. Schud de pan af en toe (maar houd de deksel op zijn plek). Wacht een aantal minuten om de korrels de tijd te geven om te poffen – bij mij duurde het minstens 15 minuten. Hoor je niets? Draai het vuur dan iets hoger, waarschijnlijk is de pan dan niet heet genoeg voor de korrels.

 

Zodra je geen poffende geluiden meer hoort in de pan is je popcorn klaar en kun je het vuur uitdraaien.

 

Breng de popcorn op smaak met je kruidenmengsel. Schud of schep goed om zodat elke korrel bedekt is met een beetje van het kruidenmengsel. Voeg indien gewenst naar smaak extra zout of een van de kruiden toe.

 

Ook heel lekker: je popcorn op smaak brengen met een beetje honing en een snuf zeezout, in plaats van de pittige kruiden. Hmm! Als je zelf suggesties hebt voor een andere variant, reageer dan vooral hieronder en laat het me weten!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties