logo
RECEPT

Gluten- en lactosevrije cranberry koekjes

040114111026koekjesimage.jpg

Hmm, gezonde koekjes! Om dit recept echt volledig suikervrij te maken moet je eigenlijk goed kijken naar de cranberry’s die je gebruikt: vaak is aan gedroogde cranberry’s suiker toegevoegd (hoewel er bijvoorbeeld ook een omschrijving van suiker op de verpakking staat, zoals ‘ananassiroop’. Op Foodness gebruiken we de omschrijving 'suikervrij' voor recepten waarin geen geraffineerde witte suiker gebruikt wordt. In plaats daarvan worden bijvoorbeeld agavesiroop, ahornsiroop of vruchten als dadels gebruikt, die een lagere glycemische index hebben en dus een minder hoge suikerpiek in je bloed veroorzaken. Kijk hier voor alle suikervrije recepten op Foodness.

 

Let op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

 

Prak de banaan fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar (eerst met een lepel, vervolgens met je handen) en voeg eventueel een snufje zout toe. Het deeg is erg plakkeriger, maar moet wel samenhangend zijn. Zorg dat er geen klontjes kokosolie of bakpoeder meer in zitten!

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een eetlepel 12 hoopjes deeg op het bakpapier en druk die plat met de lepel. Ze moeten nog maar ongeveer 3 mm dik zijn, zodat ze zo knapperiger mogelijk worden.

 

Bak de koekjes 20 minuten in de oven op 200 graden Celcius. Ze zijn gaar als de randen bruin verkleurd en knapperig zijn. Laat afkoelen (als je er af kunt blijven) en eet smakelijk! 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties