
INGREDIËNTEN
-
Glutenvrij meel 150 gram (liefst een bakmix voor koekjes!)
-
Bakpoeder 7 gram (als het niet in bakmix zit)
-
Roomboter 50 gram
-
Stroop 50 gram
-
Kaneelpoeder 1 eetlepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Kardemom 1 theelepel
-
Nootmuskaat 1/2 theelepel
Als ik het druk heb, dan ga ik bakken. Koekjes, cakes, taarten… Door even te focussen op iets dat binnen een uur goudbruin en krokant uit de oven komt (hallo glutenvrije gemberkoekjes!), kan ik deadlines, druk en een te volle agenda even van me af laten glijden. Maak het dus vooral niet te moeilijk voor jezelf, dat doe ik ook niet! Ik gebruikte in dit recept bv. een glutenvrije bakmix voor koekjes (er zijn allerlei varianten op de markt), dan hoef je niet zo ingewikkeld te doen met het zelf combineren van verschillende glutenvrije meelsoorten om een fijne mix te krijgen.
Bekijk ook: glutenvrije choco cookies
Ingrediënten
Voor 15-20 koekjes
150 gram glutenvrije bakmix (voor koekjes)
7 gram bakpoeder (indien niet in bakmix)
50 gram boter (gesmolten)
50 gram stroop
1 eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kardemompoeder
½ theelepel nootmuskaatpoeder
Bereidingswijze glutenvrije gemberkoekjes
Doe de bakmix in een mengkom en roer de kruidenpoeders erdoor. Als er geen bakpoeder of rijsmiddel in je bakmix zit, voeg dan ook een eetlepel bakpoeder toe.
Smelt de boter in een klein pannetje, of in de magnetron.
Meng de boter met de glutenvrije bakmix. Ik gebruik hiervoor meestal een vork.
Meng ook de stroop erdoor. Je kunt het deeg nu ook met je handen gaan kneden, tot er een mooie deegbal ontstaat.
Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg een vel bakpapier (met de glimmende kant naar boven) en rol de deegbal erover uit, tot een dikte van zo’n 4 centimeter.
Steek koekjes uit de deegplak, met koekjesvormen of een klein glas.
Leg de koekjes op een ovenschaal die je bekleed met een ander vel bakpapier.
Maak opnieuw een bal van het deeg, rol opnieuw een plak van 4 centimeter dik, steek opnieuw koekjes uit die je op de ovenschaal legt.
Herhaal tot het deeg op is.
Bak de koekjes in 12 minuten gaar in de oven.
Laat even afkoelen, dan worden ze vanzelf hard en knapperig!
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
INGREDIËNTEN
-
Glutenvrij meel 150 gram (liefst een bakmix voor koekjes!)
-
Bakpoeder 7 gram (als het niet in bakmix zit)
-
Roomboter 50 gram
-
Stroop 50 gram
-
Kaneelpoeder 1 eetlepel
-
Gemberpoeder 1 theelepel
-
Kardemom 1 theelepel
-
Nootmuskaat 1/2 theelepel

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties