logo
240914104436R147Image.jpg
INGREDIËNTEN

Amandelpasta wordt steeds populairder in foodieland, en het wordt in haast alle natuurwinkels verkocht. Dit smeersel is lekker, gezond en helemaal niet moeilijk te maken. Voor die hard pindakaasfans (zoals wij)  is het een leuke afwisseling! Probeer deze zoet-zoute versie die The Sassy Life bedacht. Smullen! Let op: je hebt een krachtige blender en/of keukenmachine nodig.

 

Een van onze favoriete snacks: doorboor een appel met een appelboor om het klokhuis te verwijderen, en snijd 'm in horizontale plakjes. Besmeer de plakjes met een klein beetje amandelpasta (of pindakaas) en bestrooi eventueel met extra noten. 

Rooster de rauwe amandelen door ze op een bakplaat in de oven te doen (of gebruik geroosterde amandelen, dan kun je deze stap overslaan). Verwarm de over daarna op 175 graden Celsius en laat ze 12 minuten roosteren. Schud ze regelmatig door elkaar en laat ze voor gebruik afkoelen.

 

Doe de amandelen circa 10 minuten in de blender of keukenmachine. Door de blender niet 10 minuten achter elkaar aan te laten staan zorg je dat deze niet oververhit wordt. Als het mixen erg moeizaam gaat kan je een heel klein scheutje water toevoegen.

 

Roer de honing, suiker en zout door de boter heen.

 

Bewaar de pasta in een luchtdicht potje in de koelkast.

 

Smullen maar!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties