logo
kip fajita
INGREDIËNTEN
Voor de marinade
Voor de groentemix

Ben je bij een Mexicaans restaurant wel eens benieuwd hoe ze die vulling voor fajita’s eigenlijk op smaak maken? Er zijn genoeg kruidenmengsels in de winkel beschikbaar, maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een zelfgemaakte marinade.

Dit gerecht van Recipe Runner maken we in één pan, scheelt ook weer afwas. Serveer de kip fajita bij voorkeur met tomaat, geraspte kaas en zure room. Dit gerecht is voor 4 personen.

Bekijk ook: Eenpersoonsmaaltijd: Mexicaanse wrap met zalm, avocado en mais

Recept voor Kip Fajita

  1. Doe in een mengkom de ingrediënten die bestemd zijn voor de marinade – met uitzondering van het limoensap – bij elkaar en meng goed door.
  2. Doe de kip bij de marinade en roer door zodat alle kip goed bedekt is. Dek af en zet ongeveer 15-30 minuten in de koelkast.
  3. Verhit een grote koekenpan met olijfolie en bak daar de groenten in, samen met de overige ingrediënten die voor de groenten bedoeld zijn. Bak ongeveer 4 minuten tot ze gebruind zijn en zacht.
  4. Doe de ingrediënten vanuit een pan in een mengkom of op een bord en zet opzij.
  5. Doe olie in de pan en bak de kipfilet tot het bijna gaar is. Doe vervolgens de groentemix terug in de pan, doe het limoensap erbij en bak ongeveer een minuut.
  6. Serveer met tortilla’s en eventueel geraspte kaas, tomaat en zure room.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties