logo
031213221152recept66havermoutkoekjesimage.jpg
INGREDIËNTEN

Drie keer raden uit hoeveel ingrediënten deze koekjes bestaan. Mis! Maar twee: banaan en havermout. Je kunt zelf van alles toevoegen aan de koekjes: stukjes chocolade, gojibessen, rozijnen, walnoten, hazelnoten – wat je maar wilt! Een snufje kaneel en fijngesneden stukjes appel zijn ook erg lekker in de koekjes.

Let op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabrieken waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenintolerantie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.

Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!

Zo maak je de koekjes

 

Zet de oven vast aan op 180 graden Celsius.

 

Prak de bananen fijn met een vork in een kom, samen met de havermout. Afhankelijk van de grootte van je bananen moet je eventueel nog wat extra havermout toevoegen: de structuur moet niet te vloeibaar zijn, dan lopen de koekjes van de bakplaat af.

 

Vet een stuk bakpapier in met kokosolie, zodat de koekjes straks niet blijven plakken. Verdeel de koekjes over het bakpapier, waarbij je zorgt dat ze op minimaal een centimeter afstand van elkaar liggen. Maak kleine hoopjes, die je een beetje plat drukt.

 

Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn goed als ze bruin verkleurd zijn en stevig aanvoelen.

 

Even laten afkoelen en… eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties