logo
RECEPT

Low carb diner: Ratatouille met kapucijners

161115190647ratatouilleimage.jpg
INGREDIËNTEN

Raasdonders, zo heette het eerste gerecht met kapucijners dat ik ooit gegeten heb. Volgens mij vroeg ik erom naar aanleiding van het boek Otje van Annie M.G. Schmidt. Raasdonders bestaan uit kapucijners (een bepaald type peulvruchten), spek, ui. Toprecept. Zorgt voor knetterende winden, overigens.

Peulvruchten zijn volgens de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum heel goed voor je: het advies van de Nieuwe Schijf van Vijf is om meer peulvruchten te eten. Nu ben ik het niet altijd volledig met het Voedingscentrum eens, maar wat peulvruchten betreft geef ik ze gelijk. Peulvruchten zijn namelijk een hele goede bron van eiwitten, een van de drie macronutriënten (koolhydraten en vetten zijn de andere twee) waar veel mensen te weinig van binnen krijgen. Peulvruchten, zoals de kapucijners die ik in dit recept gebruik, bevatten naast eiwitten veel vezels en vullen dus lekker, waardoor je eerder verzadigd bent. Ik houd niet zo van kapucijners die tot pap zijn gekookt lekker (wat je krijgt als je ze uit blik haalt), maar zie ze liever met een bite.

Dit recept is goed voor 3 porties als avondmaaltijd. Ik serveerde er een sneetje volkoren brood bij.

Bereidingswijze ratatouille

Halveer de tomaatjes en snijd de rest van de groenten in stukken.

Verhit een eetlepel olie in een grote pan en fruit de ui en plakjes knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten.

Voeg vervolgens de overige groenten toe (paprika, courgette, tomaatjes) en bak nog 3 minuten.

Verdeel de kapucijners over de groenten en laat 10 minuten stoven.

Schep of giet de ratatouille in een ovenschaal en maak drie kuiltjes in het groentenmengsel. Breek de eieren in deze kuiltjes.

Zet de ovenschaal in de oven op 200 graden Celsius en laat staan tot de eieren bijna zijn gestold. Het is het lekkerst als het eiwit hard is, maar de dooier nog een beetje vloeibaar is. Bij mij duurde dit zo’n 20 minuten.

Eet smakelijk!


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties