Pastinaak en freekeh salade met een Oosters tintje
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Aubergine 1 stuk
-
Pastinaak 1 stuk (groot)
-
Freekeh 70 gram
-
Noten- en zadenmix een handje (geroosterd)
-
Groentebouillon 1 blokje
-
Sesamolie 1 - 2 eetlepels (of olijfolie)
-
Zaatar kruiden 2 theelepels
Heb je wel eens gehoord van pastinaak? Deze grote, bolle broer van de wortel smaakt een klein beetje naar anijs en is net als wortel een tikje zoet. Deze zetmeelrijke (en dus vullende) knol komt veel te weinig voor in op het dagelijkse menu in Nederland. Daar moet verandering in komen! Eet pastinaak als frietjes, verwerk de knol in een soep, of maak er een Oosterse salade met freekeh van, net als Jenny van Healthyfans.com. Geloof me – dat is verdomd lekker! Freekeh is een nog niet zo heel erg bekende graansoort, dus vergelijkbaar met bijvoorbeeld couscous en quinoa, met een heerlijke nootachtige smaak die perfect bij geroosterde groenten past. Niet glutenvrij, wel vol vezels.
-> Bekijk ook deze freekeh salade met een romige avocadodressing!
Bereidingswijze freekeh salade
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de pastinaak in frieten van 1 cm dikte en de aubergine in plakken van 1 cm. Strooi wat zout over de aubergineplakken en spoel ze na 5 minuten af. Zo gaart de aubergine sneller.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de groenten – laat er wat ruimte tussen zodat ze elkaar niet raken. Bestrooi de groente met de za’atar kruiden en sesamolie.
Bak de groenten in 20 minuten gaar en goudbruin.
Kook in een apart pannetje de freekeh gaar in een groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als er nog teveel vocht in het pannetje zit kan je de freekeh afgieten.
Serveer de freekeh naast de geroosterde groente en strooi de noten eroverheen.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor de salade
-
Aubergine 1 stuk
-
Pastinaak 1 stuk (groot)
-
Freekeh 70 gram
-
Noten- en zadenmix een handje (geroosterd)
-
Groentebouillon 1 blokje
-
Sesamolie 1 - 2 eetlepels (of olijfolie)
-
Zaatar kruiden 2 theelepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties