logo
pastinaak freekeh salade
INGREDIËNTEN
Voor de salade

Heb je wel eens gehoord van pastinaak? Deze grote, bolle broer van de wortel smaakt een klein beetje naar anijs en is net als wortel een tikje zoet. Deze zetmeelrijke (en dus vullende) knol komt veel te weinig voor in op het dagelijkse menu in Nederland. Daar moet verandering in komen! Eet pastinaak als frietjes, verwerk de knol in een soep, of maak er een Oosterse salade met freekeh van, net als Jenny van Healthyfans.com. Geloof me – dat is verdomd lekker! Freekeh is een nog niet zo heel erg bekende graansoort, dus vergelijkbaar met bijvoorbeeld couscous en quinoa, met een heerlijke nootachtige smaak die perfect bij geroosterde groenten past. Niet glutenvrij, wel vol vezels.

-> Bekijk ook deze freekeh salade met een romige avocadodressing!

salade pastinaak freekeh aubergine

Bereidingswijze freekeh salade

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de pastinaak in frieten van 1 cm dikte en de aubergine in plakken van 1 cm. Strooi wat zout over de aubergineplakken en spoel ze na 5 minuten af. Zo gaart de aubergine sneller.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de groenten – laat er wat ruimte tussen zodat ze elkaar niet raken. Bestrooi de groente met de za’atar kruiden en sesamolie.

Bak de groenten in 20 minuten gaar en goudbruin.

Kook in een apart pannetje de freekeh gaar in een groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als er nog teveel vocht in het pannetje zit kan je de freekeh afgieten.

Serveer de freekeh naast de geroosterde groente en strooi de noten eroverheen.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties