logo
RECEPT

Perfect roerei met asperges | Paasbrunch recept

foodness pasen roerei
INGREDIËNTEN

Ik moet iets opbiechten: ik maak vaak roerei, maar ik heb er nog nooit een recept voor geschreven. Terwijl een roerei zoveel meer kan zijn dan een geklutst ei in een koekenpan. Want laten we even precies zijn: dat laatste is een omelet.

Een goed roerei maak je het beste in een steelpannetje, niet in een koekenpan. In een steelpan blijft je ei zachter, vloeibaarder en beter te roeren. Altijd met een houten spatel! Het geheim van perfecte scrambled eggs / roerei? Een paar klontjes roomboter. Plus eventueel een lepeltje creme fraiche. Hmm!

Nog een laatste tip: gebruik verse eieren. Dus niet die doos die al 1,5 week in de koelkast staat. Kies natuurlijk ook het liefst voor duurzame eieren. Fun fact: wist je dat witte eieren 5% minder CO2-uitstoot veroorzaken dan bruine eieren? Dit leerde ik van de Kipster boer, die hun witte eieren verkopen bij Lidl. Vanaf switch ik dus naar witte eieren. Alle beetjes helpen!

Bekijk ook: Paashaas wentelteefjes van suikerbrood

foodness pasen ei

Nodig roerei Pasen

Voor 2 personen

3 bruine eieren
30 gram roomboter
1/2 eetlepel crème fraîche
2 eetlepels bieslook, fijn gehakt
zout en peper

Zo maak je perfect roerei

#1 Verhit een klein beetje van de boter in een steelpan. (Ja er staat echt steelpan, dus geen koekenpan!)

#2 Breek de drie eieren in de pan. Zet het vuur niet te hoog / de inductieplaat niet te hard, maar ga voor middelhoog vuur of de stand halverwege.

#3 Snijd de roomboter in iets kleinere blokjes en voeg ze toe aan de eieren.

#4 Roer de eieren met een houten spatel rustig door. Blijf roeren, maar houd het rustig. Het is geen slagroom die je moet opkloppen 😉 Blijf een minuutje of twee roeren, tot het ei begint te stollen.

#5 Haal van het vuur. Blijf de eieren rustig roeren.

#6 Roer de halve eetlepel crème fraîche erdoor met de spatel. Roer ook de fijn gehakte bieslook door het ei, samen met een lekker snuf zout en peper.

Serveer direct, met lekker brood.

Zalig Pasen!

Perfecte scrambled eggs met asperges | Paasbrunch recept

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties