logo
150114093720E12image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit gezonde tussendoortje van To Her Core is lekker makkelijk. Als je niet zo van gember houdt kun je de hoeveelheid hiervan halveren. Je behoudt dan de gember-achtige smaak, het is alleen iets minder aanwezig. De hoeveelheden in dit recept zijn voldoende voor ongeveer 10 repen. Bewaar ze in de vriezer of koelkast, dan zijn ze steviger en makkelijker te eten!

Stoom of rooster (in de oven) de pompoenblokjes totdat ze gaar zijn, dit kun je voelen door er zachtjes tegenaan te drukken. Kun je de pompoenblokjes makkelijk fijnstampen, dan zijn ze gaar.

 

Doe de amandelen en havermout in een keukenmachine en pulseer een aantal keer. Wie geen keukenmachine heeft hakt de amandelen zo fijn mogelijk en mengt ze dan met de havermout.

 

Wie een keukenmachine heeft voegt vervolgens de rest van de ingrediënten toe, op de pompoenpitten na. Pulseer totdat het een homogene substantie is en het een bal heeft gevormd. Het moet nu een compact en plakkerig geheel zijn.

Wie geen keukenmachine heeft, maar bijvoorbeeld wel een staafmixer, voegt een scheut water (2-3 eetlepels) toe aan de dadels, om daar een dadelpuree van te maken. Meng ook het havermout-amandelmengsel door de dadelpuree. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, behalve de pompoenpitten (dus pompoen, geraspte gember, kruiden) en prakt dit met een vork fijn. Het moet een compact en plakkerig geheel zijn.

 

Leg de kleverige bal op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het een beetje aan. Strooi de pompoenpitten erover heen en druk het geheel nog iets platter totdat het ongeveer 1cm dik is. Tip: leg een velletje bakpapier over de kleverige bal heen voordat je het aandrukt, zo krijg je minder last van plakkerige handen.

 

Leg het voor ongeveer 20 minuten in de vriezer om uit te harden. Na 20 minuten kun je de pompoenmoes in repen snijden. Daarna bewaar je ze in de koelkast of vriezer. Wil je ze vervoeren? Wikkel ze dan weer even in een stukje bakpapier, om te voorkomen dat ze overal aan vastplakken!

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties