logo
RECEPT

Regenboog smoothie met blauwe bessen en spirulina

020815123839spirulinaimage.png
INGREDIËNTEN

Spirulina is een micro-alg die bij de door David Wolfe uitverkoren superfoods hoort. Het is vooral te verkrijgen als poeder, dat je heel makkelijk door een smoothie kunt doen. Zoals deze smoothie met blauwe bessen en sinaasappelsap! Je kunt verse blauwe bessen gebruiken, maar ook kiezen voor diepvriesfruit. Varieer ook eens met ander soorten zomerfruit, zoals aalbessen, frambozen, bramen of aardbeien. Tip: gebruik het liefst zoet fruit in de smoothie, om de smaak van spirulina een beetje te verdoezelen. Zorg ook écht dat je niet teveel spirulina toevoegt, want dan smaakt je hele smoothie ineens naar alg. Blegh.

Waarom het de moeite waard is om dit groene poedertje toch aan je smoothie toe te voegen, ondanks de algensmaak (en -geur)? Hou je vast. Spirulina is een goede bron van eiwitten (65% van deze micro-alg bestaat uit proteïnen), wat helpt bij de opbouw van botten en spieren. Daarnaast is het goed voor de lever. Bovendien bevat de als veel essentiële aminozuren, mineralen, sporenelementen en enzymen. Hoezee!

Dit recept is goed voor 2-3 porties. Smoothie bewaren? Giet wat je overhoudt in een plastic flesje en bewaar het in de vriezer! Gewoon in een paar uur laten ontdooien naar kamertemperatuur (liefst in een donkere ruimte, dus in een tas of bv. een nachtje in de koelkast), en drinken maar.

-> Lees ook: 4 Feiten en fabels over superfoods <-

regenboogsmoothie met spirulina

Bereidingswijze regenboogsmoothie

Was de blauwe bessen. Pers de sinaasappels uit. Pel de banaan en snijd de helft die je gaat gebruiken in grove stukken.

Doe de banaan, blauwe bessen, het sinaasappelsap en de spirulina in een blender, samen met het glas water. Hou eventueel wat blauwe bessen apart voor de garnering. Pulseer tot het een egale massa is, ongeveer 60 seconden. Als je smoothie te dik is kun je nog wat water toevoegen en nogmaals kort pulseren.

Schenk de smoothie in 2 of 3 glazen en garneer eventueel met de achtergehouden blauwe bessen.

Drink smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties