logo
RECEPT

Slanke gepocheerde schelvis met limoen en gember – suikerdetox recept

030414174922schelvisimage.jpg
INGREDIËNTEN

Tijdens mijn suikerdetox eet ik geen producten waar suiker in zit, en ook geen zetmeelhoudende producten die in je lichaam direct worden omgezet in suiker (rijst, pasta, brood). Dat betekent dat er 's avonds bijvoorbeeld gepocheerde vis op het menu staat. Ik gebruik meestal sojasaus van Kikkoman en die is (joehoe!) suikervrij. Let op: Kikkoman is niet glutenvrij! De sojasaus van het merk Lima Tamari is wel glutenvrij.

 

Pocheren betekent in feite half koken, half stomen, in een laagje water. Vis is hier heel geschikt voor omdat het snel gaar is, maar de bereidingswijze werkt ook goed voor kip. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen. De sesamolie kun je door olijfolie vervangen als je hier allergisch voor bent.

Was de broccoli en snijd hem in kleine roosjes.

 

Verwarm in een pan met een hoge rand (zoals een steelpan of soeppan) een laagje water van 3-5 centimeter tot het goed warm is, maar niet kookt (70 à 80 graden). Voor extra veel smaak kun je ook bouillon in plaats van water gebruiken. Voeg de in ringetjes gesneden bosui toe, evenals de in plakjes gesneden gember. Voeg de broccoli toe aan het vocht en laat 7-8 minuten pocheren met een deksel op de pan, tot de broccoli beetgaar is.

 

Schuif de broccoli aan de kant. Voeg eventueel wat extra water toe aan de pan, mocht het laagje water lager staan dan 3 centimeter. Voeg vervolgens de vis toe aan het water en pocheer deze in 5-10 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filet. Zodra de vis niet meer doorschijnend is, is hij gaar. 

 

Klop een dressing van de sojasaus, sesam- of olijfolie, en het limoensap. 

 

Schik de broccoli en de vis op een bord en besprenkel met de dressing. Eet zo voor een koolhydraatarme maaltijd, of voeg een portie noedels of zilvervliesrijst toe. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties