logo
RECEPT

Sushi bowl met gerookte zalm, surimi en zilvervliesrijst

110115165455sushiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het is natuurlijk een énige zondagmiddagbezigheid om sushi te rollen, maar soms heb je meer zin om onderuit op de bank te zitten dan om uren te prutsen met vellen zeewier. Wil je sushi eten én onderuit op de bank kunnen zitten, maak dan gewoon een sushi bowl. Alles wat je normaal in een rol zou proppen mik je gewoon in een kom. Sojasaus en/of wasabi erbij, klaar.

 

Dit recept is voldoende voor een hoofdgerecht voor 2 personen. Let op: Surimi is niet geschikt voor mensen coeliakie omdat het (sporen van) gluten bevat! Zelf gebruik ik vaak rauwe zalm in mijn sushi, maar als je dat eng vindt omwille van bacteriën of gewoon om het idee van rauwe vis (watje!) kun je natuurlijk ook gerookte zalm gebruiken.

Kook de rijst volgens de verpakking. Laat afkoelen. 

 

Meng mirin, rijstazijn en een snuf zout door de rijst. Voeg indien gewenst nog een drupje honig of een schepje suiker toe. Dit laat ik zelf meestal achterwege, maar sommige mensen vinden dat een snufje zoet de smaak van sushirijst nog meer in balans brengt. Ik ben van mezelf al zo zoet (*kuch*) dat ik het niet nodig vind.

 

Beleg twee kommen met de vellen nori (gedroogd zeewier). Je kunt ze ook in stukjes scheuren, als je denkt dat dat makkelijker eet (want ja: dat eet makkelijker).

 

Snijd de (gerookte) zalm, komkommer en surimi in reepjes en/of stukjes. Verdeel over de rijst. Indien gewenst kun je ook nog stukjes avocado toevoegen, of krab, tonijn, omelet, etc.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties