logo
RECEPT

Tosti met geitenkaas en aubergine

080914160540tostiimage.jpg
INGREDIËNTEN

Vorige week lunchte ik samen met Leonie van Gewoonwateenstudentjesavondseet bij De Balie in Amsterdam, waar een tosti met aubergine en feta op het menu stond. Die klonk zo spannend dat ik het moest proberen, en dat beviel bijzonder goed. Alleen die feta, die was dus een tikkeltje droog. Tosti’s horen druipende kaas te bevatten, dus maakte ik zelf een versie met geitenkaas. Nóg beter!

Snijd met een kaasschaaf plakken van de aubergine. Bij mij paste dat overigens niet (mijn kaasschaaf is blijkbaar formaat midget) dan kun je er ook flinterdunne plakjes van snijden met een scherp mes.

 

Beleg twee zuurdesem of speltboterhammen met de geitenkaas en zorg dat het evenredig verdeeld is. Beleg ze daarna met de plakjes aubergine. Zorg dat je de laag aubergine niet al te dik maakt, want dan heb je kans dat hij niet goed opwarmt en dat is minder lekker.

 

Bestrijk je tosti- of grillapparaat met een beetje kokosolie, dan bakt je tosti niet aan én wordt-ie lekker krokant. Bak zeker 4 minuten, zodat de kaas smelt en de aubergine goed opgewarmd wordt.

 

Eet indien gewenst met ketchup.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties