
INGREDIËNTEN
Voor 10 Turkse pides
-
Vega gehakt 125 gram
-
Bladerdeeg 10 plakjes
-
Ui 1 stuks
-
Knoflook 1 teentje
-
Tomaat 2 stuks
-
Rode paprika 1/2
-
Tomatenpuree 1 blikje
-
Ei 1 stuks
-
Sesamzaadjes 1 eetlepel
Ter garnering
Een lekker en snel vegetarisch gerecht, dat is deze Turkse pide met vega gehakt en ei. Dankzij het plantaardige gehakt (ik gebruikte zelf die van Future Farm met o.a. soja, erwten en kikkererwten) is dit recept ook geschikt wanneer je vegetarisch eet. Geloof me, het vega gehakt is verrassend juicy – vleesvervangers worden écht steeds beter. En: je kan het recept ook naar wens aanpassen en helemaal vegan maken. Enjoy! 🙂
Ingrediënten Turkse Pide
Nodig voor 10 stuks:
125 gram vega gehakt
10 plakjes bladerdeeg
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
2 tomaten
1/2 paprika
1 blikje tomatenpuree
1 ei
1 el sesamzaadjes
Ter garnering:
tomaatjes
teterselie
knoflooksaus
Bereidingswijze Turkse pide met vega gehakt & ei
Tip: laat eerst de plakjes bladerdeeg ontdooien. Haal voor je ze straks gaat gebruiken het plastic velletje eraf! Klop het ei vast los; hiermee bestrijk je straks de bladerdeegbakjes.
Stap 1. Maak een pasta van ui, knoflook, paprika en tomaat. Gebruik hiervoor een keukenmachine of staafmixer.
Stap 2. Voeg het rauwe gehakt en de tomatenpuree toe. Plus zout & peper. Meng goed tot een kruidig gehaktmengsel.
Stap 3. Vouw het bladerdeeg. Eerst rol je de bovenzijde en de onderzijde een heel klein beetje om, zodat je een randje maakt. Knijp vervolgens de zijkanten van de bladerdeegplak samen, en druk dit vast. Nu ontstaat er een soort bootje.
Stap 4. Vul het bladerdeeg ‘bootje’ met een dun laagje van het gehaktmengsel. Verdeel en druk aan met de achterkant van een lepel.
Stap 5. Bestrijk de bladerdeegrandjes met het losgeklopte ei. Bestrooi met sesamzaadjes.
Stap 6. Bak de pides 20 min op 200 Celsius.
Optioneel: voeg een ei toe aan de helft van de pides. Hiervoor haal je de pides na 5 minuten bakken even uit de oven. Maak een klein kuiltje in het gehaktmengsel en breek er een ei boven. Schuif terug in de oven en bak de resterende 15 min.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
Voor 10 Turkse pides
-
Vega gehakt 125 gram
-
Bladerdeeg 10 plakjes
-
Ui 1 stuks
-
Knoflook 1 teentje
-
Tomaat 2 stuks
-
Rode paprika 1/2
-
Tomatenpuree 1 blikje
-
Ei 1 stuks
-
Sesamzaadjes 1 eetlepel
Ter garnering

Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties