logo
RECEPT

VIDEO: Mango ijs (suikervrij, glutenvrij, lactosevrij)

290614142606mangoimage.jpg
INGREDIËNTEN

Dit mango ijs is écht lekker fris en fruitig, en dat zonder room, suiker of dierlijke ingrediënten! Dit recept is voldoende voor 4 porties ijs. Mocht je het lastig vinden om een mango schoon te maken, bekijk dan vooral de video. Als je mango goed rijp is kun je de mango heel makkelijk in twee helften snijden, waarvoor je langs de platte pit in het midden snijd. Die helften kun je in blokjes insnijden en binnenstebuiten keren, zodat je de blokjes er heel makkelijk af kunt snijden. Kijk maar! 

 

 

Maak de mango schoon en snijd in hem in stukjes. 

 

Maal de mango fijn samen met het kokoswater tot je een fijne puree hebt. Doe de puree in een vriezerbestendige bak, liefst in een vorm voor ijsblokjes, en laat het in minimaal 4 uur bevriezen.

 

Mijn truc voor het serveren: haal het ijs een uurtje voor het serveren uit de vriezer en laat enigszins ontdooien. Maal het vlak voor het serveren fijn met een staafmixer of in een keukenmachine, of prak stevig door elkaar met een vork. Nu kun je er met een ijslepel mooie bolletjes van scheppen. 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Joke says: 3rd nov 14 12:48 pm

    Beste Claartje, heb je ook een alternatief voor de kokosmelk? Helaas mag mijn zoontje ook geen koemelkeiwit, lactose, soja, kippenei-eiwit en voorlopig geen noten, maar mango mag hij nog wel.
    Groetjes,
    Joke