logo
DSC_1200
INGREDIËNTEN

Gefrituurde vis, hoe maak je dat in hemelsnaam veganistisch? Door vals te spelen met tofu! Want wanneer je minder vlees eet, zou ook eens na kunnen denken over je vis inname. Zelf probeer ik in ieder geval alleen vis te eten met het MSC keurmerk (duurzaam gevangen) of vis die in het seizoen is. Dat laatste kun je checken in de Viswijzer app van Goedevis.nl. Een nog duurzamere oplossing is vis vervangen door een goed alternatief. Scroll naar beneden voor een tip voor kant en klare opties voor een plantaardige variant op vissticks!

Bekijk de video om te zien hoe je dit recept precies maakt. Oh, en abonneer ook maar meteen even op mijn Youtube kanaal. PS: Dit recept is goed voor twee porties als hoofdgerecht. 

-> Lees ook: Wat houdt veganistisch eten eigenlijk precies in?

Mocht je nou geen zijn en/of tijd hebben om te koken, dan zijn er ook behoorlijk mooie kant en klare alternatieven. Zelf ontdekte ik onlangs de visvervangers van Quorn, die gemaakt worden van een mycoproteine én volledig plantaardig zijn (dus vegan). Er zitten o.a. visvrije fish sticks in het assortiment, dus dat is een goede optie voor de ‘luie’ versie van dit recept!

VIDEO: vegan fish & chips

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties