logo
RECEPT

What I eat op een SPORTdag (#13): Gezonde voeding om te kunnen rámmen (o.a. kwarkbollen!)

What I eat op een SPORTdag: gezonde voeding om te kunnen rámmen (Lindahls)
INGREDIËNTEN

Zo’n dag waarop je wilt knállen. Waarop je een obstacle run gaat lopen, of een extra sportles pakt, of een kilometer verder rent dan normaal. Zo’n dag noem ik een beuker van een sportdag, en dat trek je alleen op goede en lekkere brandstof. Ik filmde een dag lang wat ik doe en eet op zo’n sportdag! Als ontbijt maak ik op zo’n dag een smoothie van biet, kvarg, jus d’orange en banaan, voor een goede start. Een bodem voor de 10 kilometer die ik daarna ren. Mijn lunch, die moet je ook eens proberen: kwarkbollen. Zo gemaakt, vol eiwitten (dus goed voor je spierherstel) en heel makkelijk om mee te variëren.

Mocht je in de ingrediëntenlijst gekeken hebben en je afvragen wat ‘kvarg’ is in mijn recept voor de kwarkbollen: dat is het Zweedse woord voor kwark. Omdat er meer eiwitten in zitten dan in ‘normale’ kwark (11% tegenover 8 of 9%) wordt de van oorsprong Zweedse Lindahl’s kvarg in de markt gezet als ideaal product voor mensen met een actieve levensstijl – dus op zo’n sportdag als deze komt dat goed van pas! Eerlijk gezegd vind ik de stevige structuur en zoete smaak simpelweg heel lekker in mijn kwarkbollen. Omdat vanille heel goed werkt met blauwe bessen pakte ik de vanille smaak!

Tip: de bootcamp oefeningen die je me ziet doen in de video heb ik geleerd van een Personal Trainer van The Bootcamp Club. Niet geheel toevallig krijg je nu bij elke actieverpakking Lindahl’s kvarg die je koopt (dus niet alleen de smaak vanille; alle grote verpakkingen van 500 gram!) sowieso meteen 3 gratis bootcamp lessen van The Bootcamp Club, en je maakt ook nog eens kans op een personal trainer (zoals die van mij). Lijkt me een win-win situatie 😉 Kijk hier voor meer info!

What I eat op een SPORTdag: gezonde voeding om te kunnen rámmen (Lindahls)

Pssst: Ben je al abonnee van mijn Youtube kanaal?

-> Subscribe hier – gratis!

What I eat op een SPORTdag: gezonde voeding om te kunnen rámmen (Lindahls)

Ingrediënten kwarkbollen

(voor 10 stuks)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze kwarkbollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Om het beslag te maken meng je eerst alle natte ingrediënten door elkaar (Lindahls kvarg, eieren, olie).

Meng dan alle droge ingrediënten door elkaar (bloem, bakpoeder, zout). Roer de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten tot je een homogeen beslag hebt.

Roer de rozijnen en blauwe bessen door het beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak je handen nat en vorm voorzichtig 10 balletjes van het beslag. Je kunt hier ook twee eetlepels voor gebruiken (die je eerst nat maakt zodat het beslag niet blijft plakken), maar ik vind het zelf altijd makkelijker met mijn handen!

Leg de kwarkbollen op genoeg afstand van elkaar zodat ze tijdens het bakken niet tegen elkaar gaan plakken.

Bak ze 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Laat even afkoelen en eet met jam!

What I eat op een SPORTdag: gezonde voeding om te kunnen rámmen (Lindahls)

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties