logo
smoothie aardbei
INGREDIËNTEN

Kokosmelk in smoothies is zo’n lekkere toevoeging! Het maakt de smoothie romiger dan wanneer je hem alleen met water maakt en geeft een frissere smaak dan gewone melk. Als je liever een minder romige smoothie hebt, kun je de kokosmelk ook vervangen door kokoswater. Of je maakt dit ervan: smoothie aardbei & yoghurt. De ingrediënten van dit recept van Oh my Veggies zijn goed voor twee grote smoothieglazen.

Vergis je niet: deze ontbijt smoothie aardbei is behoorlijk vullend. De geweekte cashewnoten, kokosmelk, banaan en dadels zijn niet bepaald lichte ingrediënten. Dat vind ik zelf heel fijn, want dan zit je tenminste tot de lunch vol! Mocht je liever iets lichter ontbijten, voel je dan vrij om dit recept waar nodig aan te passen. Zoals ik net al noemde kun je kokosmelk vervangen door kokoswater of yoghurt. Geweekte cashewnoten kun je ook vervangen door een handje havermout – iets lager in calorieën en vetten. Jij bent de chef!

Bekijk ook: Paasei gevuld met vanillesmoothie – Paasontbijt!

Ingrediënten smoothie aardbei-banaan

(voor 2 porties, als ontbijt)

Halfvolle kokosmelk, 250 milliliter
Cashewnoten, 100 gram (rauw 2 uur geweekt)
Aardbeien, 150 gram
Banaan, 1 stuks (bevroren)
Dadels, 4 stuks
IJsklontjes, 15 stuks
Limoenrasp, 1 theelepel
Hennepzaad, 1 theelepel (optioneel)

Bereidingswijze recept smoothie aardbei

Doe alle ingrediënten in de blender, beginnend met de kokosmelk. Schraap als het nodig is de zijkanten van de blender schoon en blend het geheel tot een egale massa. Als de smoothie te dik is naar je smaak, of de blender moeite heeft, kun je wat extra kokosmelk toevoegen.

Schenk de smoothie in twee glazen en verdeel er wat hennepzaadjes over als topping.

Drink smakelijk!

Smoothie aardbei-banaan

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties