logo
190814132907R122Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de wraps
Voor de saus

Krijg je binnenkort gasten over de vloer die je wilt imponeren? Of wil je gewoon voor jezelf iets lekkers en speciaals op tafel zetten? Dat kan! Vandaag hebben we daar het perfecte recept voor. We hebben eerder een recept geplaatst met boekweitnoedels, maar deze wraps minstens zo lekker.

 

Dit recept van The Bojon Gourmet laat zien dat boekweitnoedels niet per se als noedels gegeten hoeven te worden, maar ook prima in een wrap kunnen worden verwerkt. We gebruiken voor deze wrap geen koolhydraatrijke wrap die eigenlijk niet zo heel erg gezond is, vandaag kiezen we voor gezonde loempiavellen, ook wel rijstpapier genoemd – te koop bij de toko! De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 12 rollen, dus een voorgerecht voor 12 personen of lunch voor 6.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

 

Snijd de courgette over de breedte door midden en snijd hem vervolgens in repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel daar olijfolie en zout overheen. Schep ze nog even om zodat ze bedekt zijn met olijfolie, spreid daarna uit op de bakplaat.

 

Zet de bakplaat voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat de courgette goudbruin is. Draai na die 10 minuten de courgette om en bak nog 5-10 minuten. Haal uit de oven en zet vervolgens opzij om af te koelen.

 

Breng – in de tussentijd – in een grote pan water aan de kook. Doe hier een klein beetje zout in en voeg vervolgens de noedels toe. Kook zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Roer een eetlepel olijfolie door de noedels en zet opzij.

 

Schil de wortels en gebruik vervolgens een dunschiller om de wortel in plakken te snijden. Doe in een mengkom en doe de rijstazijn daarbij.

 

Doe de muntblaadjes en koriander in een schaaltje.

 

Zorg dat de lente-uitjes goed schoon zijn. Snijd ze door in de lengte en zorg dat je dunne reepjes krijgt. Doe ze vervolgens in een schaaltje.

 

Snijd de tofu in plakken, ongeveer dezelfde grootte als de courgette. Doe in een schaaltje.

 

Let op: Zorg ervoor dat alle ingrediënten gescheiden zijn zodat je ze gemakkelijk kunt pakken met het vullen van de wraps!

 

Nu gaan we de wraps vullen en oprollen. Zorg dat je een hele grote kom met warm water bij de hand hebt, net als alle ingrediënten. Zet ze zo dicht bij je als mogelijk is. Je hebt ook een grote snijplank nodig waar je de rollen kunt oprollen.

 

Deze stap is een beetje tricky, we gaan namelijk de loempiavellen in het water leggen. Doe dit totdat ze zacht zijn, maar niet zo zacht zodat ze uit elkaar vallen. Je moet ze nog kunnen vouwen en bewerken.

 

Leg je loempiavel op de snijplank en leg op het onderste deel van het vel je ingrediënten.

 

Je ingrediënten leg je er op deze manier op: een handje noedels, 2-3 stukjes tofu, 2-3 stukjes courgette, een paar plakjes wortel, een aantal plakjes lente-ui en een handje kruiden.

 

Klap de onderkant van je loempiablad over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Rol vervolgens door tot het vel op is. Leg over de rollen die klaar zijn een natte theedoek zodat je voorkomt dat ze uitdrogen.

 

Voor de saus doen we alle ingrediënten die voor de saus bestemt zijn in een mengkom. Roer dit door tot alle ingrediënten goed gemend zijn. Proef tussendoor even, voeg naar smaak meer van een bepaald ingrediënt toe.

 

Snijd de rollen voor het serveren nog even schuin door.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Voor de wraps
Voor de saus