logo
190814132907R122Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de wraps
Voor de saus

Krijg je binnenkort gasten over de vloer die je wilt imponeren? Of wil je gewoon voor jezelf iets lekkers en speciaals op tafel zetten? Dat kan! Vandaag hebben we daar het perfecte recept voor. We hebben eerder een recept geplaatst met boekweitnoedels, maar deze wraps minstens zo lekker.

Dit recept van The Bojon Gourmet laat zien dat boekweitnoedels niet per se als noedels gegeten hoeven te worden, maar ook prima in een wrap kunnen worden verwerkt. We gebruiken voor deze wrap geen koolhydraatrijke wrap, maar loempiavellen (ook wel rijstpapier genoemd) – te koop bij de toko! De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 12 rollen, dus een voorgerecht voor 12 personen of lunch voor 6.

Bereidingswijze rijstpapier wraps

(Voor 12 rollen, dus 4-6 personen als lunch)

Maak eerst de saus: doe alle ingrediënten voor de saus in een mengkom. Roer goed door. Klaar!

Snijd de courgette over de breedte door midden en snijd hem vervolgens in repen. Bak de reepjes courgette in een koekenpan met een beetje olijfolie en een snuf zout en peper.

Breng intussen een grote pan water aan de kook. Doe hier een klein beetje zout in en voeg vervolgens de noedels toe. Kook zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Roer een eetlepel olijfolie door de noedels en zet opzij.

Rasp de wortels en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Doe de groenten een mengkom en doe de rijstazijn daarbij. Voeg ook de muntblaadjes en koriander toe (of vervang ze door andere / lokale kruiden of smaakmakers).

Snijd de tofu in kleine stukjes en voeg toe aan het groentenmengsel. Breng dit mengsel op smaak met een paar lepels van de saus. Roer goed door.

Nu gaan we de wraps vullen en oprollen. Zorg dat je een hele grote kom met warm water bij de hand hebt, en de kom met de vulling. Week de loempiavellen kort door ze in het water leggen. Leg een loempiavel op een snijplank en beleg de onderste helft van het vel met vulling. Klap het loempiavel dubbel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Rol vervolgens door tot het vel op is. Leg over de rollen die klaar zijn een natte theedoek zodat je voorkomt dat ze uitdrogen.

Snijd de rollen voor het serveren nog even schuin door en serveer met de rest van de saus.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties