logo
250214101851E26Image.jpg
INGREDIËNTEN

Gierst is een graanproduct dat van nature glutenvrij is. Dit gerecht van Playin With My Food wordt gevuld met komkommer, tomaten, radijsjes en zalmfilet. De hoeveelheid van de ingrediënten is gebaseerd op een hoofdgerecht voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

 

Bereid de gierst zoals aangegeven op de verpakking. Let op dat je gierst net als quinoa voor het koken even afspoelt, om een gekke smaak te voorkomen. Je kunt gierst het beste kort aanbakken in een koekenpan met een eetlepel olie tot er een paar zaadjes openbreken, omdat de gierst anders minder water opneemt. Kook de gierst vervolgens in 15-20 minuten gaar in een halve liter kokend water (of bouillion). Laat staan.

 

Als de gierst is afgekoeld, doe je de radijs, tomaat, komkommer en gierst in een grote mengkom. Breng op smaak met zout en peper.

 

Meng de olijfolie, peterselie en sap van 1 citroen in een kommetje tot een homogene dressing.

 

Rooster de zalm in de oven. Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met twee eetlepels olijfolie op en leg daarop de zalm. Zorg ervoor dat het huid van de zalm op de bakplaat ligt. Sprenkel een beetje olijfolie over de zalm en breng op smaak met wat zout en peper.

 

Bak de zalm ongeveer 12-15 minuten of totdat de zalm stevig aanvoelt. Bak liever de kort dan te lang, want de vis gaart nog een beetje door nadat je hem uit de oven haalt. Bovendien: niets is erger dan een te gaar gebakken stukje vis.

 

Sprenkel een beetje citroensap over de zalm heen.

 

Verdeel de gierst over vier borden en leg de zalm daar bovenop. Garneer eventueel nog met wat verse bieslook.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties