logo
RECEPT

Rucola stamppot met gerookte zalm en avocado frieten (!)

Rucola stamppot met gerookte zalm en avocado frieten (!)
INGREDIËNTEN
Voor de stamppot
Voor de avocado frieten

Hoezo doorsnee, stamppot? Ik ben niet per se fan van een maaltijd die bestaat uit de standaard drie-eenheid aardappelen, vlees en groenten – tenzij het gaat om stamppot. I. Love. Stamppot. Dat komt vooral door de toevoeging van mijn eigen geheime ingrediënt, dat elke stamppot nog lekkerder maakt. Wat het is? Ik vertel het hieronder! Bovendien maak ik de stamppot nóg lekkerder door ‘m te serveren met heuse avocado frieten.

Tip: koop de avocado’s voor dit gerecht net als ik bij Lidl, want daar betaal je lekker niet de hoofdprijs voor het groene goud. Voor alle ingrediënten voor deze stamppot voor 4 personen was ik ongeveer €8,- kwijt. In totaal. Echt. Ka-ching!

Rucola stamppot met gerookte zalm en avocado frieten (!)

Oké, mijn super secret maar-sinds-ik-het-vandaag-op-mijn-blog-deel-niet-meer-zo-heel-erg-geheime-ingrediënt om elke stamppot een tikkie romiger te maken: kokosmelk! In plaats van jus of boter voeg ik een scheut kokosmelk toe aan mijn stamppot. Je kunt zelf kiezen hoe romig je ‘m maakt door de scheut groot of juist minder groot te maken. Wees niet bang voor een nadrukkelijke kokossmaak: die is er niet. Je proeft eigenlijk alleen de romigheid van de kokosmelk, die heel goed samengaat met de vette zalm en de avocado.

Rucola stamppot met gerookte zalm en avocado frieten (!)

Ingrediënten rucola stamppot

(voor 4 porties als hoofdgerecht)

Zie rechtsboven op deze pagina!

Bereidingswijze rucola stamppot

Boen de aardappelen schoon en kook ze in 20 minuten gaar in ruim water. Je kunt ervoor kiezen om de schil te laten zitten (dat doe ik meestal: meer vezels & meer voedingsstoffen) maar het hoeft niet.

Bewaar een kopje van het kookvocht. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen.

Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper (shop ‘m eventueel onderaan de pagina!).

Roer de kokosmelk door de aardappelen. Voeg een snuf zout en peper toe.

Scheur de gerookte zalm in stukjes en roer door de puree.

Roer de helft van de rucola door de aardappelpuree, zodat de rucola slinkt. Roer de rest van de rucola er pas vlak voor het serveren door, zodat het nog een beetje bite heeft.

Bereidingswijze avocado frieten

Snijd een avocado in de lengte in tweeën. Verwijder de pit en de schil.

Snijd de twee helften allebei in 4 plakjes, in de lengte, zodat je een soort frietjes krijgt.

Strooi het paneermeel in een diep bord en duw de stukjes avocado erin.

Verhit de kokosolie (of een andere olie met een hoge verbrandingsgraad) in een koekenpan. Wacht tot het goed heet is. Dit kun je testen door er een klein broodkorstje in te gooien: dit moet meteen sissen en schroeien.

Leg de avocadopartjes voorzichtig in de hete olie. Keer ze zodra ze iets verkleuren.

Mijn truc: frituur de avocadofrieten twee keer!

Dubbel frituren dus: haal de frieten uit de pan, wentel ze allemaal opnieuw door het paneermeel en frituur ze dan opnieuw in het laagje olie.

Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveren

Verdeel de stamppot over vier borden. Leg op elk bord twee avocadofrietjes.

Eet smakelijk!

Rucola stamppot met gerookte zalm en avocado frieten (!)


– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een door Lidl gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. – 

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Jo’s Daughter says: 5th feb 18 7:00 am

    Wat een goeie tip, de kokosmelk. Ga ik zeker ook eens proberen 🙂