logo
RECEPT

Super gezond: noedels van courgette met bloemkool

150415152823R217Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de saus
Voor de noedels
Voor de vulling

Hoewel een gerecht dat met bloemkool is gemaakt ons altijd een beetje aan de winter doet denken, jeweetwel, kool en zo, is dit gerecht juist helemaal niet winters. Dat de zon bijna op je bord ligt is ook wel weer een beetje aan de overdreven kant, maar het is een heerlijk gerecht voor de lente!

 

Deze noedels van Cooks with Cocktails maken we met een spiraalsnijder die heel gemakkelijk te gebruiken is, hij werkt eigenlijk als een puntenslijper, en hoe die werkt weet iedereen! Dit recept is voor een avondmaaltijd van 4-6 personen.

Voor de saus

 

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

 

Bak de uien een aantal minuten tot ze zacht zijn. Als je gekozen hebt om chilivlokken toe te voegen, doe je die er nu bij.

 

Doe de tomaten erbij en bak deze al roerende een paar minuten mee. Doe daarna de bloemkool en kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Doe vervolgens de deksel op de pan en kook totdat de groenten gaar zijn.

 

Zodra de groenten gaar zijn gooi je je saus in wording in de blender. Pulseer totdat het een mooie gladde saus is. Doe terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Als je geen blender hebt, kun je ook een staafmixer gebruiken. Denk er wel aan dat de saus heet is, een ritje brandwondencentrum willen we niet!

 

 

Voor de noedels

 

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

 

Gebruik je spiraalsnijder om de noedels te maken van je courgettes.

 

Leg je noedels op een bakplaat die bekleed is met een dikke laag keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat het vocht dat eruit loopt wordt geabsorbeerd. Bestrooi ze nog even met zeezout voordat je ze de oven in schuift.

 

Bak ze voor ongeveer 15 minuten. Zodra ze klaar zijn, haal je ze uit de oven en dep je ze droog met keukenpapier. Haal ze even door een beetje olijfolie zodat ze niet klef worden.

 

 

Voor de vulling

 

Verhit olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.

 

Bak daarin de rookworst en ui voor een paar minuten. Doe daar vervolgens de sperziebonen en tomaten bij.

 

Doe de saus in de pan en roer goed door zodat de groenten goed door de saus zijn verdeeld.

 

Serveer de saus en noedels door elkaar of apart, net wat jij zelf wilt. Net als de vraag ‘saus erop of ernaast’ van cu2 van vroeger, mag je nu ook zelf kiezen.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties